edebiyatfatihi.net/ Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, Anatalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Türkiye geneli resmi/özel lise ve dengi okulların 9-10-11.sınıf öğrencilerine yönelik "Ulusal Antalya Olimpiyatı" düzenliyor.



Lise öğrencilerine matematiği sevdirmek, matematik alanında yetenekli öğrencileri zamanında keşfetmek, üstün yeteneklerini gösterebilmelerine fırsat vermek amacıyla düzenlenen matematik yarışmasına 10-25 Nisan 2018 başvuru yapılabilecek.

23. Akdeniz Üniversitesi Ulusal Matematik Olimpiyatlarının yapılacağı tarihler aşağıdaki şekildedir:

Başvuru Tarihleri: 10-25 Nisan 2018
Olimpiyat Sınavı: 29 Nisan 2018
Ödül Töreni: 30 Nisan 2018

Olimpiyat resmi sayfasından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
  1. Her yıl geleneksel olarak yapılmakta olan Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatının bu yıl 23’üncüsü yapılacaktır. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatının organizasyonu, Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi, Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet göstermekte olan Matematik Topluluğu tarafından Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile düzenlenmekte ve “Antalya Matematik Olimpiyatı Düzenleme Kurulu” tarafından yürütülmektedir. Olimpiyat sorularının hazırlanması ve değerlendirilmesi ise, Matematik Bölümü öğretim üyelerince oluşturulan Olimpiyat Jürisi tarafından yapılmaktadır.
  2. Olimpiyat, Türkiye genelinde 9-uncu, 10-uncu ve 11-inci sınıf öğrencileri arasında yapılmaktadır. (Hazırlık sınıfları 9-uncu sınıf olarak başvurabilirler.)
  3. Başvurular, 10–25 Nisan 2018 tarihleri arasında, http://matolimp.akdeniz.edu.tr/basvuru/ internet sayfasından online olarak yapılacaktır. Başvuran öğrenciler, yarışmaya alınacakları derslikleri ve numaralarını yarışmadan önce internet aracılığıyla öğrenebileceklerdir.
  4. Olimpiyat sınavı, 29 Nisan 2018 tarihinde Saat 10.00’da test yöntemiyle Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde, belirtilecek dersliklerde yapılacaktır.
  5. Sınavda 25 soru ve 150 dk süre verilecektir. Sınav sonuçlarına göre en yüksek puanı alan öğrenciler, jüri üyelerinin belirleyeceği sayı ve sınıf oranları dikkate alınarak, ödüllendirilecektir.
  6. Olimpiyat sınavı başvurusunda her bir okula, toplam 12 kişilik kontenjan ayrılmıştır.
  7. Bireysel olarak başvurmak isteyenler, başvurularını okul idaresine onaylatarak, form üzerinde belirtilen adrese göndereceklerdir (Bireysel başvurular okullara ayrılan kontenjana dahildir).
  8. Olimpiyata, sadece son başvuru tarihine kadar başvuranlar alınacak olup; başvuru yapmadan yarışma günü gelen öğrenciler kesinlikle yarışmaya alınmayacaklardır. Ayrıca, yarışmaya girecek öğrencilerin yanlarında mutlaka fotoğraflı bir kimlik belgesi bulundurmaları gerekmektedir.
  9. Dereceye giren öğrencilere olimpiyat madalyası, başarı belgesi ve çeşitli ödüller
  10. Başvuruda bulunduğu halde, yarışmaya girmeyenler herhangi bir hak iddia edemeyeceklerdir.
  11. Olimpiyatlarla ilgili duyurular, sonuçlar, örnek sorular http://matolimp.akdeniz.edu.tr/ adresinden öğrenilebilecektir.
  12. Ödül töreni 30 Nisan 2018 tarihinde saat 14.00 de Akdeniz Üniversitesinde yapılacaktır





Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar