Ödüllü Bilimsel Yenilikçilik Yarışması

Çekmeköy Belediyesi Uluslararası Bilim Olimpiyatı düzenliyor. Yapılacak etkinlik dahilinde hedeflerin gerçekleştirilebilmesi amacı ile 3 farklı kategoride Bilimsel Yenilikçilik Yarışması düzenlenecektir. Yarışma ile ilgili tüm şartlar ve başvuru için yazının altındaki linke tıklabilirsiniz...

Teknolojinin bireyler arasında hızla yayıldığı, yenilenme ve geliştirme süreçlerinin kısaldığı günümüzde, yenilikçi projelerin üretilmesi, genç neslin bilime olan ilgilerinin arttırılması, teknolojik yükselişin devamlılığı için uluslararası gereklilikler arasında gösterilmektedir.

Ülkemizde, aynı gerçekten hareketle gençlerimizin, serbest zamanlarının, eğitim, bilim, sanat, kültür faliyetleri içerisinde bulunmalarının sağlanması ve sosyokültürel gelişimlerinin temini için bilimsel gelişim ve üretim faaliyetlerinin desteklendiği hizmetler yürütülmektedir.


Çekmeköy Belediyesi, ülke vizyonuna uygun ve ilçemizin etkinliğinin arttırılması amaçları ile uluslararası lise düzeyi etkileşimin arttırılacağı ve süreklilik halinde yinelenen bir Bilim Olimpiyatı organize etmektedir.



PROJE AMAÇLARIGençlerin bilim ve barış vizyonu ile Uluslararası diyalog oluşturması,
Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar ile etkileşimlerin desteklenmesi
Gençlerimizin Bilim, Kültür ve Sanat ilgilerinin arttırılması
Yenilikçilik Kültürünün genç nüfus arasında yaygınlaştırılması projemizin başlıca amaçları arasında gösterilebilir.


PROJE GEREKÇELERİ
Çekmeköy Belediyesi, etnik ve ideolojik ayrımlar ile sınırların belirlendiği günümüz dünyasının, barış içerisinde yaşanabilir bir dünyaya dönüşümünü gerçekleştirebilmek için evrensel bir sorumluluk üstlenmiştir. Uluslararası diyalog ortamlarının gelişeceği, yenilikçi teknolojilerin uluslararası arenada etkin olacağı bir neslin yetişmesi ve mavi kürenin barış içerinde bir araya geleceği bir organizasyon hedeflenmektedir. Bu sebepler ile Yenilikçi ve Üretken Gençlik, Üretken Yeni Nesiller vizyonu ile belirlenen hedeflerin gerçekleştirilebilmesi için bir Uluslararası Bilim Olimpiyatı projesini hayata geçirilmiştir.

Yarışmaya tüm ülkelerden lise ve düzeyi öğrenciler ile üniversite öğrencileri katılabilir. Öğrencilerin ülkelerinde geçerli referanslar elde edebilmeleri amacı ile Avrupa’da, Asya’da, Afrika’da, Avustralya’da ve Amerika’da, Üniversiteler ile iş birliği yapılmıştır. Verilecek yetki yarışmada final sergisine katılmaya hak kazananlara tanınacak ünvan (Ülke birincisi, Kıta derecesi vb.) ve derecelerin akredite edilmesi içindir.

Yapılacak etkinlik dahilinde hedeflerimizin gerçekleştirilebilmesi amacı ile 3 farklı kategoride Bilimsel Yenilikçilik Yarışması düzenlenecektir. Uluslararası diyalog ortamının kurulması ve geliştirilmesi sağlanacaktır. Genç nüfusun ilgisinin ve ileride oluşacak iş gücü potansiyelinin söz konusu toplantılar ile etkileneceği düşünülmektedir. Bu çerçevede planlanan organizasyon, belirlenen hedefler doğrultusunda gerekçelendirilmiştir.

KATEGORİLER
ARAŞTIRMA PROJELERİ
TEKNOLOJİ PROJELERİ
ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJELERİ


Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar