Meraklısına Ödüllü Geleceğin Teknolojileri Proje Yarışması

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7.’si gerçekleştirilecek olan ‘Bilim Şenliği’nin şenlik  artık ‘Science Expo’ anılıyor.  Bursa TÜYAP Fuar Merkezi’nde, 26 – 29 Nisan 2018 tarihlerinde yapılacak ‘7. Science Expo’da atölye çalışmaları, bilim gösterileri ve konferansları, bilimsel sergiler, simülatörler, robot şenliği, insansız hava araçları uçuşları ve drone gösterileri yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumları desteğiyle tüm Türkiye’deki okullarda ve üniversitelerde proje yarışması çağrısı yapılacak. Ayrıntılar için http://bursabilimsenligi.org/proje-yarismasi/ adlı siteyi inceleyebilirsiniz...


BAŞIMIZA İCAT ÇIKARIN

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7.’si gerçekleştirilecek olan ‘Bilim Şenliği’nin şenlik statüsünü aştı ve artık ‘Science Expo’ adıyla anılacak.. ‘Science Expo’, ‘Geleceğin Teknolojileri’ ana konseptiyle, 26 – 29 Nisan 2018 tarihlerinde Bursa’da gerçekleştirilecek.
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde (BTM), Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan ‘7. Science Expo Proje Yarışması’ hakkında bilgiler verildi.
Bursa Bilim Şenliği’nin 7. yılından itibaren ‘Science Expo’ adı ile anılacak. Bursa’da 6 yıldır ‘Bilim Şenliği’ adıyla gerçekleştirilen etkinlik gerek katılımcı sayısı, gerekse konseptiyle artık şenlik statüsünün üstüne çıkmıştır. Etkinliğin marka değeri, uluslararası bilinirliği ve içeriğinin her yıl trendlere bağlı olarak yenilenmesi bu isim değişikliğini gerekli kılmaktadır.
Bilime meraklı herkesi Bursa’daki organizasyona davet ediyoruz, Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda, birikimli ve idealist gençlerin yetiştirilmesini etkinliğin en önemli hedeflerindendir.
Geleceğin Teknolojileri
Her yıl ‘Bilim Şenliği’ bünyesinde düzenlenen ‘Başımıza İcat Çıkarın Yarışması’ da bu kapsamda ‘Science Expo Proje Yarışması’ olarak değişti. Bu yıl ‘7. Science Expo’ ve ‘4. Proje Yarışması’, ‘Geleceğin Teknolojileri’ ana konsepti ile Bursa TÜYAP Fuar Merkezi’nde, 26 – 29 Nisan 2018 tarihlerinde yapılacak. ‘7. Science Expo’da atölye çalışmaları, bilim gösterileri ve konferansları, bilimsel sergiler, simülatörler, robot şenliği, insansız hava araçları uçuşları ve drone gösterileri yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumları desteğiyle tüm Türkiye’deki okullarda ve üniversitelerde proje yarışması çağrısı yapılacak” diye konuştu.
Son başvuru tarihi 30 Mart 2018
‘Geleceğin Teknolojileri’nin alt başlıkları ise, “Akıllı uygulamalar, yazılım mühendisliği, arttırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, robotlar, endüstri 4.0, biyoteknoloji ve yapay zeka konularında gerçekleşecek. Proje yarışması başvuruları www.sciencexpo.org adresinden 30 Mart 2018 tarihine kadar alınabilecek. Toplam 110.000 TL ödülün dağıtılacağı ve 6 kategoride yapılacak yarışmada finale kalan 50 proje de sergilenecek. Dereceye girenlerin dışında finale kalan tüm projelere mansiyon ödülü verilecek. Yarışma kategorileri ‘Çocuk Mucitler’, ‘Genç Mucitler’, ‘Usta Mucitler’, ‘İnsansız Hava Araçları’, ‘Drone’ ve ‘Autodesk 3B Tasarım ve Mühendislik’ olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak ‘3 boyutlu Tasarım ve Mühendislik’ kategorisi de ‘Science Expo Proje Yarışması’ kapsamında yer alacak. Bu yarışma kategorisiyle ülkemizdeki endüstriyel tasarım bölümlerinde okuyan öğrencilerimize destek verilmesi hedefleniyor.
Teknik Şartnameleri aşağıdan indirerek inceleyebilir ve inceleme sonrasında basvuru.bursabilimsenligi.org adresine girerek katılacağınız kategori ile ilgili başvurunuzu oluşturabilirsiniz.
BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ
Tüm bilimseverleri başımıza icat çıkarmaya davet ediyoruz !!

Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar