Josh Mallerman Kafes Roman İncelemesi

Beyza DALAR

Josh Mallerman/Kafes


"Bir gün annenizin ve diğer tüm annelerin bahsettiği acıyı siz de yaşayacaksınız: doğum yaparken. Bunu sadece kadınlar yaşar ve bu nedenden ötürü, bütün kadınlar birbirine içten içe bağlıdır."


Dışarıda bir şey var. Kimse ne olduğunu, ne yaptığını bilmiyor. Yalnızca öldürtüyor. Bu karanlık şeyi gören herkes gizemli bir şekilde canına kıyıyor.

Malorie, kız kardeşi ile birlikte yaşayan, kendi halinde ve hamile olduğundan şüphelenen baş karakterimiz. Bir gün ansızın Rusya' da meydana gelen bu vahşetin etkisi yavaş yavaş tüm dünyayı sararken, Malorie bu varlığa inanmamayı ve ondan korkulmaması gerektiğine inanıyor. Ta ki kız kardeşi evlerinin banyosunda kendi göğsüne makas saplayana kadar...

O şey her neyse artık Malorie'nin çok yakınında. Bir an önce kaçmalı, uzaklaşmalı. Kendini ve karnındaki bebeğini bu varlıktan korumalı. Bunları yaparken gözlerinin açılmaması gerek. Artık özgürce baktığı gökyüzünde, sokaklarda, bakışlarının değdiği her yerde tehlike var. 

                                                        
Sığındığı evdeki insanların varlığa olan bakışları aynı olmak zorunda. Tek bir ayrı görüş, varlık hakkında ki ayrı bir fikir geri kalanları tehlike altına sokabilir. Varlıktan kaçmak, kapıdan çıkıldığı an gözlerini kapatmak, camdan bile bakmamak, kısacası bakmadan yaşamaya alışmak zorundalar.

Malorie' nin kaçışı, sığındığı yerler, varlığın her an ensesinde olma hissi, o varlık bile o kadar gizemli ki... Kitabın her harfinde bir gizem gizli. Olaydan korkuyorsunuz, aynı zamanda merak duygusunun dürtüsü ile olayın içinde bulunuyorsunuz. Yazarın tekniği çok başarılı. Okuyucuyu hikayede yaşatmayı iyi biliyor. Ürkütücü ve sarsıcı, merakınızın içinizi kemirme hissi ve olayın bilinmezliği mükemmel bir karmaşa yaratıyor okuyucuda.

Netflix tarafından filme uyarlanmak üzere çekimlere başlanan bu kitap, ürkütücü, tüyler ürpertici ve sarsıcı. Kitap bittikten sonra gözlerinizi her kapattığınızda içinizde beliren his, kitabın başarısını gözler önüne seriyor.

Beyza DALAR


Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar