insanların farklı düşüncelere sahip olmasının sebepleri
                 


Bu yazımızda kısaca "İnsanların Farklı Düşüncelere Sahip Olmasının Sebepleri Nelerdir?" sorusu üzerinde duracağız...

İnsanları diğer canlılardan ayıran en temel özelliği zeka ve düşünme yetisidir. Bir toplumda veya onu oluşturan en küçük birimde herkesin aynı düşüncede olması beklenemez elbette. Neticede  her birey  birbirinden farklı inanç,  kültür,  zevk, anlayış... kısacası farklı  yaşam tarzına sahip olduğu için  herhangi bir konuda farklı düşüncelere sahip olabilir. Kiminin eğrisi kiminin doğrusu oluyor, birine doğru gelen öbürüne  yanlış gelebiliyor. Bireysel farklılıklar düşüncelerin de farklı olmasına sebep oluyor.

Her zaman her yerde farklı düşünceler vardır, olacaktır ve olmalıdır da. Bir düşünür "Herkes benim düşünceme katılırsa yanılmış olmaktan korkarım diyor." Ne kadar doğru bir söz! 

Önemli olan farklı düşüncelere sahip olmak değil beğenmediğimiz/ katılmadığımız düşüncelere saygı duyabilmeyi öğrenebilmektir. Farklı fikirleri bir zenginlik saymalı, bu fikirlerin çarpışmasından ancak hakikat güneşinin doğacağını bilmeliyiz. Hep aynı fikirlerin savunulduğu ve aykırı seslerin çıkmadığı bir ortamda asıl  gerçekler nasıl gün yüzüne çıkabilir ki? edebiyatfatihi.net






Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar