Bu yazımızda 10.sınıf Türk dili ve edebiyatı müfredatı konularından edat-bağlaç-ünlemlerle ilgili bir uygulama çalışması hazırladık.

ÖZLEM

Hey gidi günler hey! Neydi benim gençliğim! Kanın deli gibi çağıldadığı o günler. Sabahlara değin enerjisi hiç bitmeden yeni güne selam çakana kadar oturmak. Sonrasında çok az uykuyla bile yeni güne çakı gibi başlamak. Sanki bir küheylandım deli fişek zamanlarımda. En zor engelleri bile aşma kudreti bulurdum o zamanlar.    

Ne heyecanım biterdi ne enerjim.  Arkadaşlarımla kafamızın estiği yöne gitmek, yeni insanlarla yeni coğrafyalar keşfetmek en bizim büyük zevkimizdi... Bir sırt çantasına sığdırılan bir dünya ve zamansız yolculuklar... Ne var ki her güzelliğin bir sonu oluyor. Hayat, hızla akan bir nehirdi. Altın gibi parıltıları akıp gitti, sonunda bize yalnız kum kaldı.

Şimdi ağır ağır çıkıyorum merdivenleri... Kömür karası  saçlarıma aklar düştü. Saçlarım da dayanamadı zamanın yıpratıcılığına, onlar da terk etti beni tek tek. Seven kalbim katılaştı, taş oldu ... Oysa sevgim hiç bitmeyecek sanırdım. Meğer her aşk bitermiş, onu da anladım.

 Yalnızlık zor benim için... Yol yorgunu arkadaşlarım da ayrıldılar bir bir bu dünyadan... Evdeki hesabım çarşıya uymadı anlayacağınız, böyle olacağını tahmin edemezdim ki...

(Bu blog için editörümüz tarafından yazıldı.)




1. Metindeki edatları bulunuz.

Metindeki edatlar(ilgeçler)

gibi, -a değin, -a kadar, bile, sanki, (i)le, yalnız, için, 

2.Metindeki bağlaçları bulunuz.

Metindeki Bağlaçlar:

ne....ne, ve, ne var ki, da, oysa, meğer, ki

3.Metindeki ünlemleri bulunuz.

Metindeki Ünlemler:

Hey! 

Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar