Sınav Analizleri Kalktı Mı?

Liselerde sınavlardan sonra sınıf bazında her öğrenci için   yapılan sınav analizleriyle ilgili MEB Ortaöğretim Müdürlüğü bir açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada "Sınav analizleri konusunda il, ilçe ve okul düzeyinde farklı uygulamalar yapıldığı , bu durumun öğretmenlerimiz üzerinde gereksiz iş yükü oluşturduğu ve verimlilik kaybına sebep olduğu Bakanlığımıza ulaşan duyum ve bildirimlerden anlaşılmıştır. Buna göre sınav analizlerinin bilgisayar programlarına tek tek girilerek değerlendirilmesi yerine ders ve zümre öğretmenlerince genel olarak şube ve sınıflar bazında sınav sonuçlarına yansıyan konu ve kazanım eksikliklerinin belirlenmesi ve bu eksikliklerin telafisine yönelik gerek tedbirlerin alınması" bilgilerine verildi.

Sınav Analizi Nedir?

Sınav analizi sınav sonuçlarının soru, şube ve sınıf bazında ayrıntılı olarak değerlendirilmesi anlamına geliyor. Öğretmenler her sınav sonunda her öğrencinin sınav sonucunu soru soru tek tek bilgisayar programına yazıp sınıfın başarı yüzdesini alıyordu. Bu durum da öğretmenlerde gereksiz iş yüküne sebep oluyordu. edebiyatfatihi.net




Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar