Haber Spikerlerinin Elinde Tuttukları Cihaz Nedir?

İrfan Yiğit /edebiyatfatihi.net



 Siz de benim gibi haberleri izlemeden yapamıyorsanız haber spikerlerinin haberleri sunarken ellerinde tuttukları o "gizemli" cihazın ne olduğunu merak ediyorsunuz. Merak etmiyorsanız bu yazıyı okumanıza gerek yok.

Özellikle TRT HABER ve NTV haber spikerlerinde görüyorum bu cihazı. Bu yazıyı yazmaya oturmadan önce TRT TÜRK kanalında haber bültenini izlerken yine spikerin elindeki o cihaz dikkatimi çekti.Hatta fotoğrafını bile çektim.👇


 Hemen minik bir araştırma yaptım. Tahminlerim doğru çıktı. Bu cihaz haber spikerlerinin "prompter"daki yazıları okurken yazıları  kaydırdıkları cihazmış. Ben haber bandı girince canları sıkılıyordur diye oyun oynuyorlar sanıyordum 😅😜 (Şaka tabii) 

Bildiğiniz gibi prompter  spikerin karşısında  yazılarin akıp gitmesini sağlayan ekran biçimindeki alete deniyor .Prompter cihazının aktardığı bir nevi slayt şeklinde akan yazılar sunucu, konuşmacı tarafından da yönetilebilir. Konuşmacının elinde yazıların akmasını yöneten bir kumanda olabilir veya yine arka planda konuşmanın ilerlemesine göre başkası tarafından konuşma ilerletilebilir.
Demek haber spikerlerinin elinde tuttukları bu cihaz prompterdaki yazıları yönetiyormuş. 

Bu merakımı da giderdiğime göre rahat bir uyku uyuyabilirim artık...

İRFAN YİĞİT/edebiyatfatihi.net








Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar