Egonu Çeker Misin ?

Fatih Kutay

Egoyla mücadele günlük bir savaştır bence. Sadece kutsal hareket değil ego ile mücadele etmek... Biliyorum gündelik ihtiraslarımızdan, insanı kötü yapan kibir ve bencillikten vücudumuzun sol tarafı asla vazgeçmiyor.

Annemizin rahmini tekmelemeye başladığımızda ego doğdu. Fiziksel vücudumuzla özdeşleşmenin ilk hatası, ben'in doğduğu anlamına gelir.

Her şeyin fazlası zarar da "ego"nun değil mi? Aşırı ego insanı sevimsiz hale getirir, fazla ego çevrede antipatik bir etki yapar. Aşırı derecede egolu insanlar göremezler etrafını. Burnundan kıl aldırmazlar. Doğal çevrelerinde günlük insani ilişkilerinde hep bir problem vardır bu kişilerin. İşte bunlar hep yüksek egodan...

Bu yüzden "ego"nun dizginlenmesi gerekir. "Ben"e göre hareket eden insanlar bir zaman sonra bunun kendisine ne kadar zarar verdiğini anlamaz duruma gelirler.

Egonun fazlasını dizginlemek? Peki; ama nasıl ?

Öncelikle basit bir mantıkla hayata karşı duyar  geliştirmeliyiz...Yaşadığın dünyada sadece sen yoksun. Ben varım,  o var,  biz varız: başkası var... Hep "ben", hep "ben" demekle egoyu dizginleyemezsin, mesela  işe biraz da başkalarını düşünerek  başlayabilirsin, nihayetinde dünya senin etrafında dönmüyor değil mi cici şey (!)

Yüksek ego kalın kalın tuğlalarla örülmüş  duvardır, görüşünüzü engeller. Bu yüzden egoluysanız onu çekin de sizi görsünler ...

Fatih KUTAY


Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar