İstanbul'un 100 Kütüphanesi
Her yıl, Mart ayının son pazartesi günü başlayan hafta, “Kütüphane Haftası” olarak kutlanıyor. Bu yıl 27 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında kutlanan hafta için İBB Kültür A.Ş.’nin bir kitap tavsiyesi var: İstanbul’un 100 Kütüphanesi.


Yüzyıllardır birçok farklı kültüre ev sahipliği eden İstanbul, külliyeler, camiler, kiliseler, çeşmeler ve benzer yapılarla birlikte büyük bir zenginliği barındırmaktadır. Tarihi boyunca birçok bilim ve ilim adamının da çeşitli çalışmalar yürüttüğü şehrin kütüphaneleri de bu zenginliğin nişanesidir.

İstanbul’un entelektüel birikimini yansıtan bir kılavuz işlevini haiz İstanbul’un 100 Kütüphanesi’nde, dünyanın en zengin yazma eser koleksiyonlarından birine sahip olan Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesi’nden Kuran-ı Kerim’in ilk Latince tercümelerini, İbrahim Müteferrika baskılarını ve Batı dillerinde yazılmış nadir eserleri de barındıran İslâm Tarih Sanat ve Kültürü Araştırma Merkezi (IRCICA) Kütüphanesi’ne kadar birçok kültür merkezi ayrıntılarıyla tanıtılıyor.

Kitapta kütüphaneler, Yazma Kütüphaneleri, Halk ve Çocuk Kütüphaneleri, Üniversite Kütüphaneleri, Okul Kütüphaneleri, Özel Kütüphaneler, Azınlık Kütüphaneleri ana başlıkları altında tasnif ediliyor.

Kitap, istanbulkitapcisi.com üzerinden online olarak da İBB Kültür A.Ş.’nin kitap satış mağazası İstanbul Kitapçısı şubelerinden de temin edilebilir.


Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar