Bulutların Üstünde

Büşra Topal

Ne ise uçmanın tanımı.  Neye varınca gökyüzünde oluyorsak, kanatlarımız olmadan nasıl süzülüyorsak bulutlar üstünde?

 Bilmiyorum ama mutlulukla eşdeğer olduğunu tahmin etmek zor değil.
Bedenimiz bir iç deniz... Neyin dalgası da  içimizdeki bu dinginlik? 

Neye bulutların üstü deriz ?
Ben mutluluğa , umuda diyorum.

Umut; hangi konuda hangi zamanda karşımıza çıkarsa çıksın güzel duruyor bedenin üstünde.  Daha bir yaşanılır oluyor, daha çok nefes alıp verme isteği uyandırıyor içimizde.
 
Mutluluğun tanımını yapamayız. Ufacık bile tebessüme mutluluk diyoruz artık ; çünkü gülme isteğimiz pek de  yok şu sıralar. Hayat şartları,  ülke,  aşk acıları,  daha fazla para kazanma hırsı , saplantı haline gelmiş yaşamlar...

 Mutlu kelimesini yakıştıramıyoruz  bir türlü ruhumuza. Sorsan herkes acılı , kederli... Ufacık bir tebessümü çok görüyoruz belki de birbirimize. Hayattan keyif almıyoruz.  Hayat bize hiçbir şey katmıyor. Peki ya biz hayata ne kattık şimdiye kadar? 

Bulutlar üstünde, biraz da mecaz anlamda bakmamak gerek bu kelimelere.

Bulutlar üstünde olduğumuz gerçek anlamda anlar da var. Mesela uzun bir zaman özlem çeken birinin sevdiklerine en kısa sürede ulaşmasını sağlayacak en büyük buluş : Uçak.
  





Ne zaman yapılmış,  kim yapmış pek de  ilgilendirmiyor bu konular bizi, genel kültür olayını önemseyen öğrenmek istiyor zaten. 

Konumuz bu değil! Uzun zaman görmediğin ailenin yanına giderken ne düşünüyorsun?  Onların size olan sonsuz sevgisi. Çünkü biliyorum kim düşürürse düşürsün hep onlar kaldırıyor.  Gitmem diyen herkes gidiyor da bir tek onlar kalıyor.  Sevdiğin birine kavuşmayı beklerken bulutlar üstünde, yüreğimizdeki kuşlar da bulutlar üstünde. Kanat çırpıyor belki de mutlu olmak bu kadar basittir de biz önemsemiyoruzdur. Ya da ufacık şeylere bile tebessüm etsek kurtulacağız şu yüzümüze takılan maskelerden. 

Gözlerinin içi güldüğünde birinin sana bakarken , mutluluk say. Güneşli bir günü, günaydın kelimesini, özür dilerim demeyi öğrenen birisine, bir şair sizi anlatmışsa bir dizesinde mutluluk say. Bir kez de yapılan o demir yığınıyla bulutların üstünde olma, yalnızca sevdiklerine kavuşmak için kullan bu aracı.  Mutlu olmaya yetecek, uçmak isteyecek bir şey yap kendine bugün...

Bulutların üstünde yaşamayı istiyorsan, hayatın sana sunduğu kanatları tak , sonra uçmayı öğren... cümlenin devamını nasıl istersen öyle tamamla, bulutlara ulaşmışsındır umarım...

BÜŞRA TOPAL


Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar