Sanatın ve edebiyatın var olma amacı nedir?

Bu yazımızda sizlere "sanatın ve edebiyatın amaçlarından" bahsedeceğiz...

İnsanlar var olduğu günden bu yana duygularını , düşüncelerini başkalarıyla paylaşabilme ve onları yarınlara taşıma ihtiyacı içinde olmuştur. Bunu yapmanın en güzel ve etkili yollarından biri de sanat ve edebiyattır. 

İnsan sanat ve edebiyat sayesinde kendini ifade edebilme, hissettiklerini ve düşündüklerini diğer insanlar ile paylaşabilme imkânı bulmaktadır. Edebiyat malzemesi dil olan güzel sanat etkinliğidir ve tüm sanat dallarında olduğu gibi kişinin kendini ifade etme isteğinden doğmaktadır. Kişi dil ile birlikte hissettiklerini ve düşündüklerini etkili ve edebi bir şekilde anlatır ve böylece yarınlara kalabilme imkânı yakalar. Büyük sanat eserleri ortaya koymuş olan sanatılar eserleri sayesinde kalıcılığı yakalar ve ölümsüz hale gelebilir.

Sanat ve alt kolu edebiyat insan hayatının olmazsa olmaz unsurlarındandır.Güzellikler sanatla ve edebiyatla oluşturulur. Yaşamı yüceltmek daha anlamlı kılmak sanat ve edebiyatla olanaklı hale gelir.... Sanat insana yaşamının her kesiminde güç ve zevk verebilir.(edebiyatfatihi.net)




Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar