3 Ara 2016

HEPSİNİ BUGÜN ÖĞRENDİM #4

Reklamlar

Merhabalar,

Hafta sonu rahatlığının da etkisiyle bol bol belgesel izleyip internette o siteden bu siteye araştırma yaptım, karşıma yine ilginç bilgiler çıktı.

İRFAN YİĞİT/edebiyatfatihi.net


MOR RENK ÖNCEDEN SADECE ASİLLER İÇİNMİŞ.
Roma imparatorları mor renk giysileri kendilerinden başkasının giymesini yasaklayan yasalar çıkartırmış, Neron daha da ileriye giderek kendisinden başka mor giyenlerin ölümle cezalandırılacağını tüm Romalılar’a duyurmuş. Ah bu asilzadeler!


KONSERVE AÇACAĞI KONSERVEDEN YARIM ASIR SONRA BULUNMUŞ
Da Vinci Learning kanalından şaşırtıcı bir bilgi öğrendim.Konserve gıda için ilk patent hakkı 1810'da Peter Durand'a verilmiş; ama konserve kutularının küçük ve yararlı yoldaşı konserve açacağının icadı tam yarım asır sonra olmuş. O zamana dek insanlar bu kutuları açmak için çekiç, keski hatta silah bile kullanmış.


AVRUPALILAR SARIMSAĞI ÇOK SONRA KEŞFETMİŞ
                                                       

Şu aralar pek sorunlu olduğumuz Avrupa, Haçlı seferlerine kadar sarımsak gibi çok faydalı bir lezzetten haberdar değilmiş. Ayrıca Amerika'nın keşfine kadar da insanlık, patates, domates gibi temel besinlerden bihaber yaşıyormuş. O çok zararlı; ama enfes patates kızartmalarından mahrum kalacaktık demek Amerika keşfedilmeseydi.

ÜNLÜ BOYA MARKASI DYO'NUN AÇILIMI

Yabancı sandığımız bir marka halis mulis yerli çıktı yine. "Pınar" gibi dev bir markanın sahibi olduğu Yaşar Holding'in boya markası DYO Türkiye’nin ilk boya üreticisi olup DYO'nun açılımı Durmuş Yaşar Oğullları imiş 😊

Kaynak: yasar.com.tr

MİLLİ PİYANGO İLK ZAMANLAR SADECE YARDIM AMAÇLIYMIŞ.
                                                      
Bir yıl daha bitiyor, kısa ve emeksiz yoldan zengin olmak isteyenlerin umudu Milli Piyango haberleri bültenlerin yine vazgeçilmezi oluyor. Piyangonun tarihini araştırdım ve şu sonuçlar çıktı: Piyango, Osmanlı'da 19.yüzyılın ortalarında gayrimüslimler arasında yaygınlaşmış, piyangoya uzunca bir süre devlet tarafından sıcak bakılmamış ve sadece yardım amaçlı düzenlenenlere izin verilmiş. Sonrası ise malum!

Artikel Terkait

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4) Yorumunuza emoji eklemek için "Emoticon" butonuna tıklayın.
5)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.


EmoticonEmoticon