ATTİLÂ İLHAN LİSELİ GENÇLER KOMPOZİSYON YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

Konusu
  • ” Yaşamınızda  öz güven  ile ego arasındaki farkı oluşturan  hangi özelliklerinizdir? “
Katılım

  • Ülkemiz içinde ve dışında, genel lise, teknik veya mesleki amaçlı resmi ve özel liselerde okuyan tüm gençler kişisel olarak, doğrudan başvuruda bulunabileceklerdir.
  • Eser gönderimi yarışmacının kimlik bilgileri gizlenerek yapılacaktır. Her yarışmacı kendi belirleyeceği 4 haneli sayının başına Türkçe takma isim ilavesi ile kişisel rumuz oluşturmalıdır.(örnek: kaptan2562)
  • Katılımcıların en az  bir (1) tam  sayfa ve  iki (2) sayfayı (A4) geçmeyecek şekilde (11 punto karakter büyüklüğü esas alınarak) oluşturacakları Türkçe kompozisyon metinleri ile birlikte ad/soyad, yaşadığı şehir, okuduğu lisenin adı/sınıfı içeren kimlik bilgilerini en geç 18 Şubat 2017 gönderi tarihini taşıyacak şekilde düzenleyecekleri bir e-posta ile  yarisma@aibskv.net  adresine göndereceklerdir.(Eser gönderimleri ebeveyn ya da okul e-posta adresinden yapılacaktır.) E-postanın konu bölümüne yarışmacının kişisel rumuzu ile kompozisyon eserinin başlığı yazılmalıdır. Eserin e-posta ile vakfımıza ulaşmasının ardından, bu e-postaya cevap olarak, yarışma şartnamesini içeren  bir e-posta yarışmacıya  gönderilecektir. Yarışmacı  bu e-postayı, -tarafına gönderilen  şartnameyi okuyarak-  “Onaylıyorum”  yazıp cevaplayacaktır. Cevap e-postasında yarışmacıya ulaşabileceğimiz bir telefon  numarası da belirtilecektir. (Sadece ebeveyn ya da okul telefon numarası) Şartname dışı başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Ön eleme
  • Rumuzları ile kapalı tüm eserler, Şubat ayı sonunda “yarisma2017.aibskv.net” adresinden internette yayınlanacaktır. Eserlerin vakfımıza varış kayıtı kronolojisi yarışma sıralamasını da oluşturacaktır.
  • Ad/soyad,meslek ve telefon no’sunu belirten her gerçek kişi, yaygın olarak kullandığı kişisel e-posta haberleşme adresinden oy gönderebilecektir. Bitiş tarihi 31 Mart 2017 saat 24:00 olarak tespit edilmiştir.
  • Her seçmen tek oy hakkına sahiptir. Mükerrer ve sanal oylar tümüyle iptal sonucunu doğuracaktır.
  • Her oy toplam 3 değişik eser seçimini kapsayacak şekilde, rumuz ve eser başlığı belirtilerek beğeni sıralamasında düzenlenmelidir. Az sayıda eser seçimi veya şartname dışı oylar geçersiz sayılacaktır.
  • Halk Oylaması Değerlendirme Kurulu oy gönderilerinin  seçim listesi /oylama biçimi /e-posta adresi / gönderi IP no’su vb, seçmene özel teknik verilerinde, herhangi bir benzerlik(kopya) veya tutarsızlık tespit etmesi durumunda doğrudan iptal yetkisine sahiptir. Keza, başkası adına gönderilen oylar ile yetkili kurulun  teyit ve/veya açıklama isteklerine, belirlenen süre içinde cevap alınamıyan tüm oylar otomatik olarak geçersiz konumuna düşürülecektir.
  • Halk oylamasında en fazla puanı toplayan 2 eser, aynı süreçte vakfımız tarafından oluşturulacak  Ön Eleme Seçiciler Kurulu’nun belirleyeceği 8 eser ile beraber finale kalmış sayılacaktır. Eser seçimlerinin çakışması durumunda sırasıyla her listeden bir sonraki yarışmacı finalistler grubuna dahil edilecektir.
  • Finale kalan 10 eser, Nisan ayının ilk haftası www.tilahan.org ve yarisma2017.aibskv.net adreslerinden ve de Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi duyuru sitesi olan  http://yegitek.meb.gov.tr/ (‘Yarışma ve Sosyal Etkinlikler’ bölümü tıklanacak) adresinden kamuoyuna duyurulacaktır. Finale kalan eser sahipleri,  en geç 14 Nisan 2017 tarihi saat 18:00’a kadar  vakıfımızı 0212 243 95 25 nolu numaradan arayarak ya da  bilgi@aibskv.org  adresine e-posta göndererek,  şahsi ya da kendilerine ulaşabileceğimiz bir aile büyüğünün telefon numarasını (isim soyisim belirtilerek) bildirmek zorundadırlar.
Jüri kararı
  • Finale kalan 10 yarışmacı, şahsi yol (otobüs-tren)  ve otel konaklama masrafları vakfımız tarafından karşılanmak üzere, 2017  Mayıs ayı içerisinde İstanbul’da, Doğan Hızlan / Mehmet Eroğlu / Gülten Dayıoğlu / Ülkü Karaosmanoğlu / Nursel Duruel / Solmaz Özilhan’dan  oluşan jüri önünde görüşmeye davet edilecektir.
Ödüller
  • Jüri kararı doğrultusunda birinciye 1500TL, ikinciye 1250TL, üçüncüye 1000TL nakit ödül verilecektir.

Not : Seçilen eserlerin kitap olarak basılıp dağıtılması söz konusu olduğu takdirde, yapılacak proje sözleşmelerinde yazarların telif hakları konusunda ailelerinden izin alınarak basım yapılabilecektir.

Geçtiğimiz yarışmalar  ile ilgili detaylı bilgilere “ yarisma.aibskv.net ” adresinden ulaşabilirsiniz.
Tanıtıma katkınız için, yarışma şartnamesini http://www.tilahan.org  adresinden de indirerek, çevrenize  iletebilirsiniz.
MEB onay yazısını indirmek için: MEB Onay Yazısı
Yukarıdaki şartnameyi indirmek için: Yarışma Şartnamesi



Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar