Blogumuzun misafir yazarı EMRE CAN yazdı...
Siz de kendinize ait yazılarınızı bizimle paylaşabilirsiniz...Ayrıntılar için burayı tıklayınız
NEFSİNE UYMA BAŞARILI OL!!!

EMRE CAN BEZ
Nefsine kanmak ya da nefsine uymak uçuruma  sürüklenmek gibidir. Allah bizleri bu dünya da sınıyor , hayat imtihanlarla dopdolu... Bizler nefsimizin dediğini yaparsak yani içimizdeki bizi kötülüğe çağıran sesi dinlersek bu bizi başarılardan alıkoyar. 


 Anneler, babalar çocuklarına daha dikkatli bakmalılar. Onlara sahip çıkmak bu zamanda tam doğru bir düşüncedir. Nedeni ise çocuklar içindeki sesi dinliyorlar, özellikler daha yetişkinlik çağına  gelmemiş , hiçbir şeyden  haberi olmayan çocuklar bunlar ...

Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki:
(Şu üç şey insanı felakete sürükler: Hasislik, nefse uymak, kendini beğenmek.) [Ebu Nasr, Hakim-i Tirmizi]
Bu nedenle öğrencilerimiz, okullarda veya arkadaş çevrelerinde uyumsuz davranışlar sergileyebiliyorlar. Aileler şimdiden çocuklarının nefslerine kanmamalarına alıştırmaları lazım. Onlar uymazlarsa ben akllıyım, düşünceliyim derlerse kendi kendilerine işte o zaman başarıya varırlar. İçindeki kötü davranışları akıllarından silmiş ve bir daha hatırlatmamak, bağımlı olmamak amacıyla fikirlerini kullanmış olurlar.


Nefsine uymak ayrıca karın doyurmaz. Haram niyetine girer. Dediğim gibi uymamak için ne yapmalıyız nasıl bu bağımlılıktan kurtulabiliriz diyorsanız? O zaman nefsi istekleriniz  daha çok arttığında kitap okuyun, boş işlerle uğraşmayın ,  dediğim gibi nefsine uyma başarılı ol, böyle olmak içinde arkasında ne var? Bilgi var tabii ki . Bilgi nerden geliyor peki ? Çok okumaktan ve araştırmaktan.... İşte bunların hepsi birbirine kalkan oluşturuyor.

Nefsimize zor gelse de, dinimizin emirlerini yapmaya çalışmak gerekir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Nefsini hor gören dinine değer verir, nefsini aziz gören dinini horlamış olur. Dinin ise aziz olması gerekir. Nefsini besleyen dinini zayıflatmış, dinini besleyen, dinini de nefsini de beslemiş olur.) [Ebu Nuaym]
EMRE CAN BEZ










Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar