Sitemize ├Âzg├╝n dok├╝manlar─▒n─▒ g├Ânderen k─▒ymetli ├Â─čretmenlerimize ├žok te┼čekk├╝r ediyoruz. Siz de yaz─▒l─▒ sorusu, ├žal─▒┼čma ka─č─▒d─▒, ders notu vb. i├žeriklerinizi g├Ânderebilirsiniz. edebiyatfatihinet@gmail.com Bekliyoruz...

25 Eyl 2016

SUNUM ,PANEL, TARTI┼×MA KONUSU TEST SORULARI VE CEVAPLARI

Reklamlar

Sunum, Tart─▒┼čma ve Panel Testi-1
1. A┼ča─č─▒dakilerden hangisi bir sunumda yap─▒lmas─▒ gerekenler i├žinde yer almaz?

A) Anlat─▒m ile slaytlar─▒n e┼č zamanl─▒ olmas─▒
B) Yo─čun bilgi i├žeren grafiklere ├žok├ža yer verilmesi
C) Vurgu ve tonlamalara dikkat edilmesi
D) Konu┼čmac─▒n─▒n bilgi tekrar─▒na d├╝┼čmemesi
E) Gereksiz ayr─▒nt─▒lara yer verilmemesi



2. (I) Bir konunun, bir bildirinin, bir ara┼čt─▒rma sonucunun dinleyicilere aktar─▒lmas─▒na sunum denir.
(II ) Sunumun ama├žlar─▒ aras─▒nda bilgi vermek, bilgileri yenilemek, bir ara┼čt─▒rma veya anket ├žal─▒┼čmas─▒n─▒n sonu├žlar─▒n─▒ a├ž─▒klamak, bilimsel birara┼čt─▒rmaya katk─▒da bulunmak say─▒labilir.
(III ) Sunumu haz─▒rlayan ki┼či s├Âzl├╝ olarak de─čil v├╝cut diliyle de dinleyicilerle ileti┼čim kurma yoluna gider.
(IV) Konu┼čmac─▒, haz─▒rlad─▒─č─▒ slaytlarda m├╝mk├╝n oldu─čunca uzun c├╝mlelere yer vererek konuyu a├ž─▒klamaya ├žal─▒┼č─▒r.
(V) Sunum sonras─▒nda ise dinleyicilerin konuyla ilgili olarak kendisine soru sormas─▒na f─▒rsat tan─▒r ve bu sorulara a├ž─▒k, net ve doyurucu cevaplar verir.

Sunum ile ilgili olarak numaral─▒ c├╝mlelerin hangisinde bir bilgi yanl─▒┼č─▒ vard─▒r?

A) I. B) II . C) III . D) IV. E) V.

3. Gece g├Ârevinde olan bir trafik polisi, ge├žmekte olan bir araca i┼čaret ederek onu durdur.
A┼ča─č─▒dakilerin hangisinde bu c├╝mledeki ileti┼čim unsurlar─▒ belirlenirken bir yanl─▒┼čl─▒k yap─▒lm─▒┼čt─▒r?

A) G├Ânderici, trafik polisidir.
B) Al─▒c─▒, arabay─▒ kullanan ki┼čidir.
C) ─░leti “ Dur” ihtar─▒d─▒r.
D) D├Ân├╝t, arac─▒n durmas─▒d─▒r.
E) Trafik polisinin yapt─▒─č─▒ i┼čaret kanald─▒r.

4. “Ki┼čisel Ya┼čamda ve ─░┼č Hayat─▒nda ─░maj ve Fark─▒ndal─▒k Yaratmak” konusunun ele al─▒nd─▒─č─▒ bir sunumda, sunumun etkili ve amac─▒na uygun olmas─▒ i├žin dilin hangi i┼člevleri kullan─▒lmal─▒d─▒r?

A) Dil ├Âtesi i┼člevi – G├Ândergesel i┼člevi
B) Sanatsal i┼člev – Heyecana ba─čl─▒ i┼člev
C) Al─▒c─▒y─▒ harekete ge├žirme i┼člevi – G├Ândergesel i┼člev
D) Heyecana ba─čl─▒ i┼člev – Kanal─▒ konrtol i┼člevi
E) Sanatsal i┼člev - Al─▒c─▒y─▒ harekete ge├žirme i┼člevi

5. I . Sunum yeri ├Ânceden g├Âr├╝l├╝p prova yap─▒lmal─▒d─▒r.
II . Sunum esnas─▒nda kullan─▒lacak malzemeler kontrol edilmelidir.
III . Belge, grafik, foto─čraf gibi unsurlarla sunum zenginle┼čtirilmelidir.
IV. Slaytlarda k─▒sa, a├ž─▒k ve etkili c├╝mlelere yer verilmelidir.
V. Dinleyicilerle tart─▒┼čmaya girmekten ├žekinilmemelidir.
Sunumla ilgili olarak numaral─▒ c├╝mlelerin hangisinde bir bilgi yanl─▒┼č─▒ s├Âz konusudur?

A) I. B) II . C) III . D) IV. E) V.

6. A┼ča─č─▒dakilerden hangisi sunumun ama├žlar─▒ aras─▒nda yer almaz?

A) Dinleyici kitlesinin konu hakk─▒ndaki d├╝┼č├╝ncelerini ├Â─črenerek anket haz─▒rlamak
B) Dinleyicilerin bilgilerini yenilemek veya peki┼čtirmek
C) Bir ara┼čt─▒rma veya anket ├žal─▒┼čmas─▒n─▒n sonu├žlar─▒n─▒ a├ž─▒klamak
D) Bilimsel bir ara┼čt─▒rmaya katk─▒da bulunmak
E) Dinleyici kitlesini bir konuda y├Ânlendirmek

7. A┼ča─č─▒daki c├╝mlelerin hangisinde bir bilgi yanl─▒┼č─▒ vard─▒r?A) Anlat─▒m s├Âzl├╝ ve yaz─▒l─▒ olmak ├╝zere iki bi├žimde ger├žekle┼čir.
B) Sunum, s├Âzl├╝ anlat─▒m t├╝rleri i├žinde yer al─▒r.
C) G├Ânderici, al─▒c─▒, ileti, d├Ân├╝t, kanal ileti┼čimin unsurlard─▒r.
D) Dinleyicilerle g├Âz temas─▒nda bulunmak ileti┼čimi olumsuz etkiler.
E) Jestler, mimikler, el, kol, y├╝z ve v├╝cut hareketleri de ileti┼čim ara├žlar─▒d─▒r.

8. A┼ča─č─▒dakilerden hangisi bilgilendirme amac─▒yla haz─▒rlanan bir sunumun ├Âzellikleri aras─▒nda yer almaz?

A) ├ça─čr─▒┼č─▒ma a├ž─▒k ifadelerle ve imgelerle anlat─▒m zenginle┼čtirilmelidir.
B) S├Âzc├╝kler kolay anla┼č─▒lmal─▒, c├╝mleler k─▒sa olmal─▒d─▒r.
C) Sunumdaki kilit noktalar─▒n─▒n s─▒ras─▒ ve zamanlamas─▒ do─čru planlanmal─▒d─▒r.
D) Dinleyicinin rol├╝ ve gereksinimleri g├Âz ├Ân├╝nde bulundurulmal─▒d─▒r.
E) G├Ârsel ara├žlardan yararlan─▒larak bilgilerin anla┼č─▒l─▒rl─▒─č─▒ sa─članmal─▒d─▒r.

9. Sunum s─▒ras─▒nda anlat─▒c─▒ foto─čraf, grafik, film gibi g├Ârsel ara├žlardan yararlan─▒r.
A┼ča─č─▒dakilerden hangisi sunumda g├Ârsel ara├žlardan yararlanman─▒n ama├žlar─▒ndan biri de─čildir?

A) Bilgilerin kal─▒c─▒ olmas─▒n─▒ sa─člamak
B) Dinleyicinin dikkatini ayakta tutmak
C) Kullan─▒lan malzemenin tan─▒t─▒m─▒n─▒ yapmak
D) Konunun daha iyi anla┼č─▒lmas─▒n─▒ sa─člamak
E) Farkl─▒ duyulara seslenilerek sunumu etkili k─▒lmak

10. A┼ča─č─▒dakilerden hangisi etkili bir sunum i├žin yap─▒lmas─▒ gerekenler i├žinde yer almaz?


A) Dinleyici kitlesi hakk─▒nda ├Ânceden bilgi edinmek
B) Dinleyicilerle g├Âz temas─▒ i├žinde bulunmak
C) Slayttaki metni oldu─ču gibi okumak
D) V├╝cut dilini iyi kullanmak
E) Belge, grafik ve slaytlardan yararlanmak

11. Sunum s─▒ras─▒nda anlat─▒c─▒, konunun amac─▒na uygun olarak dilin g├Ândergesel, al─▒c─▒y─▒ harekete ge├žirme, heyecana ba─čl─▒ vb. i┼člevlerinden yararlan─▒r.
Buna g├Âre a┼ča─č─▒daki konulardan hangisinde konu┼čmac─▒n─▒n, dilin al─▒c─▒y─▒ harekete ge├žirme i┼člevinden yararlanmas─▒ beklenemez?

A) T├╝kiye’nin Parlak Gelece─činin ─░n┼čas─▒ Nas─▒l M├╝mk├╝n Olacak?
B) Y─▒ld─▒z─▒ S├Ânen Meslekler ve Gelece─čin Meslekleri
C) Etkili ─░leti┼čim Yollar─▒
D) Osmanl─▒ ─░mparatorlu─čunun ├ç├Âk├╝┼č S├╝reci
E) Ba┼čar─▒l─▒ Olman─▒n P├╝f Noktalar─▒

12. I . Kolay okunmayan g├Ârsel malzeme kullanmak
II . Dinleyicilere s─▒rt─▒n─▒ d├Ânmek
III . ├çok h─▒zl─▒ ya da ├žok yava┼č konu┼čmak
IV. Kat─▒l─▒mc─▒larla tart─▒┼čmaya girmek
V. Dinleyicilerin soru sormas─▒na olanak tan─▒mak

Yukar─▒daki ├Âzelliklerden hangisi sunumda yap─▒lmamas─▒ gerekenlerden biride─čildir?

A) I. B) II . C) III . D) IV. E) V.

13. A┼ča─č─▒dakilerden hangisi tart─▒┼čmay─▒ y├Âneten ba┼čkan─▒n g├Ârevlerinden biri de─čildir?

A) Tart─▒┼č─▒lacak konuyu ortaya koymak ve konuyu s─▒n─▒rland─▒rmak
B) Tart─▒┼čmac─▒lar─▒n s─▒rayla konu┼čmalar─▒n─▒ sa─člamak
C) Konu d─▒┼č─▒na ├ž─▒kan konu┼čmac─▒lar─▒ uyarmak
D) Tart─▒┼čmay─▒ bir sonuca ba─člamak
E) Tart─▒┼čmac─▒lar─▒n konu┼čmalar─▒n─▒ not etmek

14. A┼ča─č─▒dakilerden hangisi tart─▒┼čman─▒n ama├žlar─▒ aras─▒nda yer almaz?A) Bir konu ├žer├ževesinde, kar┼č─▒l─▒kl─▒ d├╝┼č├╝nceleri ortaya koymak
B) Problemlere ├ž├Âz├╝m ├╝retmek
C) Ger├žek, do─čru, iyi ve g├╝zel olan─▒ birlikte aramak
D) Kendi g├Âr├╝┼člerini kabul ettirmek
E) Dinleyenleri tart─▒┼č─▒lan konu hakk─▒nda ayd─▒nlatmak

15. A┼ča─č─▒dakilerden hangisi tart─▒┼čma s─▒ras─▒nda uyulmas─▒ gereken kurallar i├žinde de─čerlendirilmez ?

A) Konunun belli sorular ├žer├ževesinde tek tek ele al─▒nmas─▒
B) Tart─▒┼čmac─▒lar─▒n birbirlerinin konu┼čmalar─▒na m├╝dahale etmesi
C) Kar┼č─▒ g├Âr├╝┼člerin ho┼čg├Âr├╝ ile kar┼č─▒lanmas─▒
D) Herkese e┼čit s├Âz hakk─▒ sa─članmas─▒
E) Tart─▒┼čmac─▒lar─▒n ├Ân yarg─▒lardan uzak durmas─▒

16. A┼ča─č─▒dakilerden hangisi tart─▒┼čman─▒n ├Âzelliklerinden biri de─čildir?

A) Toplumu ilgilendiren konular se├žilir.
B) Tart─▒┼čmac─▒lar, birbirlerine sayg─▒l─▒, ho┼čg├Âr├╝l├╝ ve sab─▒rl─▒ davran─▒r.
C) Konular, dinleyici kitlesinin seviyesine uygun bir dille ele al─▒n─▒r.
D) Bir ger├že─či ayd─▒nlatmaya, ortaya ├ž─▒karmaya ├žal─▒┼č─▒l─▒r.
E) Ayd─▒n bir kesime seslenme amac─▒yla ortaya konur.

17. I . Kendi g├Âr├╝┼člerini zorla benimsetme
II . Konu┼čma becerisini ortaya koyma
III . Bilgilerini ba┼čkalar─▒yla payla┼čma
IV. Sorunlara ├ž├Âz├╝m ├╝retme
Yukar─▒daki ├Âzelliklerden hangisi ya da hangileri tart─▒┼čmac─▒lar─▒n ama├žlar─▒ aras─▒nda yer almaz?A) Yaln─▒z I. B) I., II . ve III . C) II . ve IV.
D) Yaln─▒z IV. E) I. ve III .

18. A┼ča─č─▒dakilerden hangisi tart─▒┼čma t├╝rlerinden biri de─čildir?A) Panel B) M├╝nazara C) Sunum D) Sempozyum E) A├ž─▒k oturum


19. I. Ger├žek sanat├ž─▒n─▒n nitelikleri
II . Cumhuriyet’in 1923’te kurulmas─▒
III . Teknolojik geli┼čmelerin do─čaya etkileri
IV. Edebiyat─▒mzda ilk mesnevi: Kutadgu Bilig
V. G├╝n├╝m├╝zde kad─▒n-erkek e┼čitli─či
Yukar─▒dakilerden hangileri bir tart─▒┼čman─▒n konusu olmaya uygun de─čildir?A) I. ve II . B) II . ve IV. C) III . ve V. D) IV. ve V. E) I. ve V.

20. A┼ča─č─▒daki c├╝mlelerin hangisinde bir bilgi yanl─▒┼č─▒ vard─▒r?A) Tart─▒┼čmada d├╝┼č├╝ncelerin somutlanmas─▒ ad─▒na g├Ârsel ve i┼čitsel ├Âgelerden yararlan─▒labilir.
B) Tart─▒┼č─▒lan konu, hem olumlu hem olumsuz taraflar─▒yla ele al─▒n─▒r.
C) Tart─▒┼čmada bir ba┼čkan ve birka├ž konu┼čmac─▒ vard─▒r.
D) Panel, sempozyum, a├ž─▒k oturum tart─▒┼čma ├že┼čitlerindendir.
E) Tart─▒┼č─▒lacak konu, tart─▒┼čman─▒n hemen ├Âncesinde kurayla belirlenir.

21. A┼ča─č─▒dakilerden hangisi tart─▒┼čmaya kat─▒lan konu┼čmac─▒n─▒n dikkat etmesi gereken ├Âzelliklerden biri de─čildir?A) Kendisine verilen s├╝renin d─▒┼č─▒na ├ž─▒kmamak
B) Konu hakk─▒nda ├Ânceden ara┼čt─▒rma yapmak
C) Kibar, ho┼čg├Âr├╝l├╝ ve sayg─▒l─▒ olmak
D) Konuya pe┼čin h├╝k├╝ml├╝ yakla┼čmak
E) Bilgi tekrar─▒na d├╝┼čmemek

22. I. Tart─▒┼čmada ama├ž bir sonuca ula┼čmaktan ├žok, kendi fikrini kabul ettirmektir.
II . Tart─▒┼čma ba┼čkan─▒ sadece s├╝reyi denetler, konu┼čmac─▒lara asla m├╝dahale etmez.
III . Tart─▒┼čma t├╝r├╝, demokrasinin temel kurallar─▒n─▒n ├Â─črencilerde yerle┼čmesine olanak tan─▒r.
IV. Tart─▒┼čmalar─▒n kitle ileti┼čim ara├žlar─▒ndan yararlan─▒larak yap─▒lmas─▒, konunun b├╝y├╝k kitlelere ula┼čmas─▒n─▒ sa─člar.
V. ├ľn yarg─▒l─▒ yakla┼č─▒mlar tart─▒┼čman─▒n amac─▒na ula┼čmas─▒na engel olur.
Yukar─▒da numaral─▒ c├╝mlelerin hangilerinde bir bilgi yanl─▒┼č─▒ vard─▒r?A) I. ve II . B) II . ve III . C) III . ve IV. D) IV. ve V. E) I. ve V.

23. Tart─▒┼čma t├╝r├╝yle ilgili olarak a┼ča─č─▒daki c├╝mlelerin hangisinde bir yanl─▒┼čl─▒k s├Âz konusudur?A) Tart─▒┼čmada konu┼čmac─▒lar verilen zamana ve s─▒raya uymak zorunda de─čildir.
B) Tart─▒┼čmada lehte ve aleyhteki d├╝┼č├╝nceler ortaya konur.
C) Tart─▒┼čmac─▒lar k─▒s─▒r tart─▒┼čmalar yapmaktan ka├ž─▒n─▒rlar.
D) Tart─▒┼čmalarda e─čitici y├Ân ├Ân plandad─▒r.
E) Tart─▒┼čmalarda konular ├že┼čitli y├Ânleriyle ele al─▒narak bir sonuca var─▒l─▒r.

24 . I. S├Âyle┼či
II . R├Âportaj
III . Panel
IV. Tenkit
V. M├╝nazara
Yukar─▒dakilerden hangileri tart─▒┼čma t├╝rlerindendir?A) I. ve III . B) II . ve IV. C) III . ve V. D) IV. ve V. E) I. ve IV.

25. I . ………….. herhangi bir konu ├╝zerinde z─▒t d├╝┼č├╝ncelerin kar┼č─▒l─▒kl─▒ olarak savunulmas─▒d─▒r. ─░ki grup taraf─▒ndan kar┼č─▒t d├╝┼č├╝nceler tart─▒┼č─▒l─▒r. ├ľnemli olan d├╝┼č├╝ncenin do─črulu─ču de─čil, savunman─▒n iyi yap─▒lmas─▒d─▒r.
II . ………….. bir dinleyici toplulu─ču kar┼č─▒s─▒nda ├Âzellikle bilim, sanat ve fikir a─č─▒rl─▒kl─▒ konularda de─či┼čik konu┼čmac─▒lar─▒n ├Ânceden haz─▒rlanm─▒┼č bir dizi konu┼čma yapmalar─▒d─▒r.
III . ………….. toplumu yak─▒ndan ilgilendiren g├╝ncel bir konunun de─či┼čik g├Âr├╝┼člerdeki uzman ki┼čiler taraf─▒ndan se├žkin bir izleyici ├Ân├╝nde tart─▒┼č─▒lmas─▒d─▒r.
IV. ………….. seyircilerin de tart─▒┼čmaya kat─▒ld─▒─č─▒ bir toplu tart─▒┼čma t├╝r├╝ olup genellikle g├╝ncel bir konu ele al─▒n─▒r.
Yukar─▒da bo┼č b─▒rak─▒lan yerlere a┼ča─č─▒dakilerden hangisi getirilemez?A) Sempozyum B) M├╝nazara C) Forum D) Konferans E) A├ž─▒k oturum

26. A┼ča─č─▒dakilerden hangisi bir m├╝nazara konusu olamaz?A) ├çocuk e─čitiminde aile mi, okul mu etkilidir?
B) Ailede kad─▒n ├žal─▒┼čmal─▒ m─▒, ├žal─▒┼čmamal─▒ m─▒?
C) Teknolojik geli┼čmeler ├ževreye yararl─▒ m─▒d─▒r, zararl─▒ m─▒d─▒r?
D) ─░nsan─▒n g├Ârd├╝─č├╝ m├╝ daha kal─▒c─▒d─▒r, okudu─ču mu?
E) Yeni s─▒nav sisteminde okul puan─▒ etkili midir?

27. ……………………………….ba┼čkanda bulunmas─▒ gereken ├Âzelliklerdendir.
Yukar─▒da bo┼č b─▒rak─▒lan yere a┼ča─č─▒dakilerden hangisinin getirilmesi uygun olmaz?A) Konu┼čmac─▒lara tarafs─▒z yakla┼čma
B) Konu┼čmac─▒lara puan verip onlar─▒ de─čerlendirme
C) Konu┼čmac─▒lara gerekti─či yerde m├╝dahele etme
D) Tart─▒┼čman─▒n konusunu ortaya koyma
E) Tart─▒┼čman─▒n sonunda konuyu ├Âzetleme

28. M├╝nazara birer c├╝mle halinde ifade edilen bir tezle antitezin, iki grup aras─▒nda bir hakem heyeti (j├╝ri)
           I
huzurunda tart─▒┼č─▒ld─▒─č─▒ konu┼čmalarken; panel bir konunun ├že┼čitli y├Ânleri ├╝zerinde, konunun uzman─▒ de─či┼čik
                                                                 II
kimseler taraf─▒ndan yap─▒lan seri konu┼čmalard─▒r. A├ž─▒k oturum geni┼č halk kitlelerini ilgilendiren bir konunun,
                                                                                     III
uzmanlar─▒nca bir ba┼čkan y├Ânetiminde dinleyici grubu ├Ân├╝nde tart─▒┼č─▒ld─▒─č─▒ konu┼čmalard─▒r. Sempozyum 
    IV              k├╝├ž├╝k  bir tart─▒┼čmac─▒ grubunun izleyiciler ├Ân├╝nde belli bir konuya ili┼čkin g├Âr├╝┼č ve d├╝┼č├╝ncelerini belirttikleri grup tart─▒┼čmas─▒d─▒r. Forum ise bir ba┼čkan─▒n y├Ânetiminde, toplumu 
                                                                              V
ilgilendiren bir konuda, farkl─▒ gruplardan olu┼čan

dinleyicilerin s├Âz s─▒ras─▒ alarak konu┼čma kurallar─▒ i├žerisinde yapt─▒klar─▒ tart─▒┼čmalard─▒r.
Bu par├žadaki bilgi yanl─▒┼čl─▒─č─▒n─▒n giderilmesi i├žin numaral─▒ ifadelerden hangileri yer de─či┼čtirmelidir?A) I. ve III . B) II . ve IV. C) III . ve V. D) I. ve IV. E) IV. ve V.

29. A┼ča─č─▒dakilerden hangisi panelin ├Âzelliklerinden biri de─čildir?A) Konuyu bir sonuca ba─člamak, kan─▒tlamak amac─▒ vard─▒r.
B) Konu┼čmac─▒ say─▒s─▒ ├╝├ž ile alt─▒ aras─▒nda de─či┼čebilir.
C) Konu┼čmalar─▒n bitiminde konu┼čmac─▒lar birbirine soru sorabilir.
D) Bir ba┼čkan g├Âzetiminde yap─▒l─▒r.
E) Tart─▒┼čmalar sohbet havas─▒nda ger├žekle┼čir.

30. I. A├ž─▒k oturum
II . Panel
III . M├╝nazara
IV. Konferans
V. Forum
Numaralanm─▒┼č anlat─▒m t├╝rlerinden hangisinde tart─▒┼čma yer almaz?A) I. B) II . C) III . D) IV. E) V.

31. Konusunda uzman ki┼čilerin bir masa ├ževresinde toplanarak tart─▒┼čmas─▒d─▒r. Toplumun genelini ilgilendiren bir konu se├žilir. B├╝y├╝k bir salonda dinleyiciler ├Ân├╝nde yap─▒labilece─či gibi st├╝dyoya davet edilen dinleyiciler ├Ân├╝nde veya dinleyici grubu olmadan da radyoda ya da televizyonda yap─▒labilir.
Yukar─▒da s├Âz├╝ edilen tart─▒┼čma t├╝r├╝ a┼ča─č─▒dakilerden hangisi olabilir?A) Sempozyum B) Panel C) A├ž─▒k oturum D) Forum E) M├╝nazara

32. A┼ča─č─▒dakilerden hangisi forumu panelden ay─▒ran bir ├Âzelliktir?A) Konu┼čmac─▒ say─▒s─▒n─▒n fazla olmas─▒
B) Konu┼čmalar─▒n bitiminde, dinleyenlerin de tart─▒┼čmaya kat─▒lmas─▒
C) Toplumun genelini ilgilendiren konular─▒n ele al─▒nmas─▒
D) Dinleyicilerin ├Âzel davetli olan uzmanlardan olu┼čmas─▒
E) Tart─▒┼čmay─▒ bir ba┼čkan─▒n y├Ânetmesi

33. A┼ča─č─▒dakilerden hangisi topluma a├ž─▒k tart─▒┼čmalar─▒n ama├žlar─▒ndan biride─čildir?A) Halk─▒ bilgilendirmek
B) Konu ile ilgili kamuoyu yaratmak
C) Dinleyicilerin konu┼čmalardan bir sonu├ž ├ž─▒karmas─▒n─▒ sa─člamak
D) Kendi d├╝┼č├╝ncelerini ki┼čilere kabul ettirmek
E) ─░nsanlar─▒ y├Ânlendirmek

34. A┼ča─č─▒dakilerden hangisi panel ba┼čkan─▒n─▒n g├Ârevlerinden biri de─čildir?A) Tart─▒┼č─▒lacak konuyu a├ž─▒klamak
B) Konu┼čmac─▒lara e┼čit konu┼čma s─▒ras─▒ vermek
C) Konu┼čmac─▒lar─▒n fikirlerini etkilemek
D) Tart─▒┼čmalar─▒n bir sonuca ula┼čt─▒r─▒lmas─▒n─▒ sa─člamak
E) Konu┼čmac─▒lar─▒ dinleyicilere tan─▒tmak

35. A┼ča─č─▒daki c├╝mlelerin hangisinde semopzyumla ilgili bir bilgi yanl─▒┼č─▒ s├Âz konusudur?A) Genellikle akademik nitelikli toplant─▒lard─▒r.
B) Konu ├Ânceden belirlenerek kat─▒l─▒mc─▒lara bildirilir.
C) Konu, alan─▒nda uzman ki┼čilerce farkl─▒ y├Ânleriyle ele al─▒n─▒r.
D) Konunun kapsam─▒na g├Âre bir veya birka├ž oturumda d├╝zenlenir.
E) Toplumun her kesiminden geni┼č bir dinleyici kitlesi bulunur.

36. I. Forum, bir sorun ├╝zerinde b├╝t├╝n ilgililerin g├Âr├╝┼člerini ├Â─črenmek i├žin yap─▒lan bir toplant─▒ t├╝r├╝d├╝r
II . Forum genellikle bilimsel ve ciddi bir sohbet havas─▒ i├žinde ge├žer.
III . Forumda konu┼čmac─▒lar─▒n yan─▒ s─▒ra dinleyiciler de tart─▒┼čmaya kat─▒l─▒p fikirlerini a├ž─▒klayabilirler.
III . Formun en belirgin ├Âzelli─či sosyal bir sorunun geni┼č kitleler ├Ân├╝nde b├╝t├╝n ayr─▒nt─▒lar─▒yla tart─▒┼č─▒lmas─▒ ve dinleyicilerin de bu tart─▒┼čman─▒n i├žinde aktif olarak yer almalar─▒d─▒r.
IV. Forumda konu┼čmac─▒lara hem soru sormak hem de a├ž─▒klamalarda bulunmak ├╝zere dinleyicilere s├Âz hakk─▒ verilece─či belirtilir.
Forum ile ilgili olarak numaral─▒ c├╝mlelerin hangisinde bir bilgi yanl─▒┼č─▒ yap─▒lm─▒┼čt─▒r?A) I. B) II . C) III . D) IV. E) V.

Cevaplar:
  1. D
  2.  E 
  3. C
  4.  E
  5.  A
  6.  D 
  7. C   
  8.  E 
  9.   E 
  10.  D  
  11. B   
  12. E  
  13. A  
  14.   C 
  15. C  
  16. B

Artikel Terkait

Yorumlar─▒ G├Âster
Yorumlar─▒ Gizle

YORUM YAPARAK SORU SORAB─░L─░R veya KATKIDA BULUNAB─░L─░RS─░N─░Z...

1) Yapt─▒─č─▒n─▒z yorum biz onaylad─▒ktan sonra g├Âr├╝lecektir.
2) Yaz─▒m kurallar─▒na m├╝mk├╝n oldu─čunca dikkat ediniz.
3) Kulland─▒─č─▒n─▒z ├╝slubun ki┼čili─činizi yans─▒tt─▒─č─▒n─▒ unutmay─▒n─▒z.
4) Yorumunuza emoji eklemek i├žin "Emoticon" butonuna t─▒klay─▒n.
5)Yorumunuza gelecek cevab─▒ takip etmek beni bilgilendir kutucu─čunu i┼čaretleyebilirsiniz.


EmoticonEmoticon

▅ ▆ ▇ █ ├ľne ├ç─▒kanlar