MİSAFİR YAZARIMIZDAN BEYİN GÜCÜNÜ ARTTIRAN KİTAP ÖNERİLERİ
EMRE CAN

Sizler için yine en iyi beyin geliştiren kitapları derledim.Tabii ki de her zaman söylediğim gibi kitap okumak çok önemli ve beyin geliştiricidir.Ülkemizde kitap okuma oranları nedense çok düşüktür....Kendimizi geliştirmenin en önemli yolu kitap okumaktır...
Okumanız gereken beyin geliştirici kitaplar;
1.Bilimsel Kitaplar
2.Felsefi Kitaplar
3.Tarih Kitapları
4.Romanlar
5.Şiir Kitapları
Şimdi ise size bu kitaplarla ilgili bilgiler vereceğim.
1)Bilimsel Kitaplar: Bilimsel kitaplar sadece fen bilgisi, fizik, kimya ve biyoloji kitaplarıyla sınırlı değildir. Doğaya yönelik bilgi ve algılarımızı arttıran tüm kitapları içerir. Hatta ticaret ve toplumsal kitapları dahi kapsar. Bilimsel kitapların değeri teorileri ispatlamalarından değil, merağı kamçılamaları ve öğrenme metotları geliştirmelerinden kaynaklanır. Bilimsel eserler, sezgilerimizi keşfetmeyi ve bunları kanıtlamayı öğretir. Fiziksel alemi, burada işleyen kuralları, aynı zamanda kendi zekamızı tanımamızı sağlar.Bu durum da insanın beyin gücünü geliştirir.



2)Felsefi Kitaplar: Felsefe insan yaşamının bilimidir. Nasıl bilim dış dünyayı öğrenmemizi sağlıyorsa, felsefe de kendimizi öğrenmemizi sağlar. Felsefe, insanları, insanların isteklerini ve ihtiyaçlarını, davranışlarını değerlendirmemizi sağlar. Bu da bakış açımızı ve beyin gücümüzü genişletir. Başarımızı artırır.
3)Tarih Kitapları: Tarih genellikle okulda sıkıcı bir ders olarak algılanır. Çünkü tarih kitaplarında uzun metinler, olaylar yer alır. Birçok önemli gün ezberlenir bu durum da tarih kitaplarına karşı bir önyargıyı oluşturur. Aslında tarih insanlığın gelişimi ve bugüne ulaşmasını sağlayan olaylarla, ilginç anekdotlarla ve kahramanlarla doludur. Tarihi tanımak, anlamak bize bugünü daha iyi yorumlama imkanı verir. Bugünkü önyargılarımızın kaynağını ve insanlığın düşünce yaşayış biçiminin bilinçli bir şekilde farkına varmamızı sağlar. Tarih, belki geleceği görmemizi sağlamaz ama bugüne ve geleceğe yönelik farkındalığımızı artırır.

4) Romanlar: Romanlar hayal gücümüzü ve okumamızı geliştirir. Klasikleşmiş romanlar farklı yaşamları, farklı olayları bizimle buluşturduğu için yeni gerçekliklere kapı aralamamızı sağlar. Roman bilinç seviyemizi yükseltir. Birçok gerçeği romanlarda öğrenme fırsatı yakalarız. Kaliteli bir romanda tarih, felsefe, psikoloji, sosyoloji iç içedir. Kaliteli bir roman bilimsel bir çalışmadan daha önemlidir. Romanlarda dili daha yakından tanıma ve daha iyi kullanma becerisi kazanırız. Dili iyi kullanmak ve daha çok kelime bilmek düşünce gücümüzü geliştirir.

5)Şiir Kitapları: Şiir; duyguları inceltir, dil becerisini geliştirir. Çoğu insan şiirsel bir yaşamın gerçek hayatta uygulanabilir olmadığından söz eder. Fakat bu inanç insan zekasını olumsuz yönde etkiler. Şiir, insanda edebi değer taşıyan kelimelerin gücüne yönelik hayranlık ve saygı duyguları oluşturur. İyi bir şiir müzik ve mananın eşsiz buluşmasıdır. Bu nedenle şiir sayesinde insan ruhu ve beyni bir dinginlik, berraklık kazanır. Bu durum da başarıyı olumlu bir şekilde etkiler.
Kitaplarımızın türleri bu kadardır.Bu kategorilerden birini seçip ve o kitap türü ile ilgili kitap alırsanız,okumaya başlayın.Mutlaka kitaplardan bilgi sahibi olacaksınız.Özellikle bilimsel kitaplarda uzayla veya astronotlarla ilgili bir sürü bilginiz olacaktır.Şiir kitaplarında ise şairleri tanıyacaksınız ve edebiyat ile ilgili bilginiz olacaktır.Hadi kitap okumaya...









Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar