ÇAĞIMIZI AYDINLATAN DEĞER CENGİZ AYTMATOV ANILDI...Keçiören Belediyesi'nin resmi internet sitesindeki habere göre “Çağımızı Aydınlatan Değerlerimiz” projesi kapsamında Keçiörenli gençler, bu defa ünlü Kırgız Edebiyatçı Cengiz Aytmatov'u yakından tanıma fırsatı buldular.

Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen Cengiz Aytmatov'u Anma ve Anlama Programına Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanı sıra Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. İbrahim Cunusov, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Eserleri 170 dile çevrilen Cengiz Aytmatov'u Anma Programı Kur'an Tilaveti ile başladı. Aytmatov'un hayatından kesitlerin anlatıldığı belgesel gösteriminin yer aldığı programda Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. İbrahim Cunusov; "Bu dünyadan göçmüş insanları anmak ve arkalarından dua etmek, hepimizin borcu olan bir farzdır. Aytmatov sadece Kırgız halkının değil Türk Dünyasının ortak değeridir." dedi. Kırgızistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Cunusov sözlerine şöyle devam etti; "Cengiz Han nasıl dünyaya kılıçla egemen olduysa, bizim Cengiz'imiz de kalemle dünyaya egemen olmuştur. Bu değerimizi koruyalım, çünkü bizim dilimiz, dinimiz, tarihimiz bir olduğu gibi geçmişimiz ve geleceğimiz de bir..."

haber kaynak: www.kecioren.bel.tr

Yazıya Tepkini Göster!

Bir Yorum Yaz

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

Reklam

Reklamlar