7 May 2016

2. Sabri Ülker Bilim Ödülünü "Instant Çay, Kafeinsiz Instant Çay ve Fonksiyonel Instant Çay" projesi kazandı!

Reklamlar


2. Sabri Ülker Bilim Ödülü
"Instant Çay, Kafeinsiz Instant Çay ve Fonksiyonel Instant Çay" projesi kazandı!


Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı’nın temel misyonlarından biri olan araştırma ve eğitim programlarının desteklenmesi hedefi doğrultusunda düzenlenen ve uluslararası katılıma da açık hale getirilen 2. Sabri Ülker Bilim Ödülü sahibini buldu. 3. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’nde gerçekleştirilen törende, kazanan projenin lideri Doc. Dr. Cesarettin Alaşalvar ödülünü T.C. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan aldı.

Araştırma konusunu gıda, beslenme ve sağlık olarak belirleyen, toplumun beslenme ve sağlıklı yaşam biçimlerini teşvik eden, tamamlanmış ve uygulanabilir olma kriterleri doğrultusunda değerlendirme yapılan 2. Sabri Ülker Bilim Ödülü’nün sahibi “Instant Çay, Kafeinsiz Instant Çay ve Fonksiyonel Instant Çay” projesiyle Doc. Dr. Cesarettin Alaşalvar ve ekip arkadaşları Prof. Dr. Asım Ören, Dr. Ayşe Karadağ, Ebru Pelvan ve Ferruh Naki Adoğlu oldu. Kazanan proje ile dünyada ilk defa inovatif yöntemler kullanılarak bitkisel sterollerin suda çözünür formunda duyusal özellikleri bozulmayan kalp dostu bir ürün elde edildi.

Beslenme, sağlık ve tıp alanındaki gelişmeler ışığında, Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı Bilim Ödülü; sağlıklı yaşam tarzını teşvik etmek, araştırma, eğitim programları ve bilimsel girişimleri desteklemek, topluma faydalı inovasyonların geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla her yıl düzenleniyor.




Artikel Terkait

Yorumları Göster
Yorumları Gizle

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4) Yorumunuza emoji eklemek için "Emoticon" butonuna tıklayın.
5)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.


EmoticonEmoticon

Edebiyat yazılılarında başarınızı artırın, kanalımıza abone olun!