14 Mar 2016

12.SINIF TÜRK EDEBİYATI KİTABI CEVAPLARI DEĞERLENDİRME CEVAPLARI,149.SAYFA

REKLAMLAR

12.SINIF TÜRK EDEBİYATI KİTABI CEVAPLARI

DEĞERLENDİRME
149.SAYFA
1. Cumhuriyet Döneminde yazılan anlatmaya bağlı edebî metinlerde Millî Edebiyat zevk ve anlayışını sürdüren yazarlar aşağıdaki temalardan hangisini işlememişlerdir?

 A)  Birinci Dünya Savaşı ve Millî Mücadele ile ilgili temalar
 B)  Atatürk ilke ve inkılapları çerçevesinde oluşan temalar
 C)  İşsizlik sorununu dile getiren temalar
 D)  Yanlış Batılılaşma ve hurafelerle ilgili temalar
 E)  Ahlak bozuklukları ile ilgili temalar
2. Cumhuriyet Döneminde, Millî Edebiyat zevk ve anlayışına bağlı kalınarak yazılan romanlarda aşağıdaki hangi edebî akımın özelliklerinden daha çok etkilenilmiştir?
 A)  Naturalizm  B)  Romantizm
 C)  Realizm  D)  Parnasisizm
 E)  Klasisizm

3. Aşağıdaki yargılar doğru ise cümlelerin başına “D”, yanlış ise “Y” yazınız.

 ( Y  )  Cumhuriyet Döneminde, anlatmaya bağlı edebî metinlerde Millî Edebiyat zevk ve anlayışını sürdüren yazarlar Çehov tarzı hikâyeler yazmışlardır.
 ( D  )  Cumhuriyet Döneminde, anlatmaya bağlı edebî metinlerde Millî Edebiyat zevk ve anlayışına uygun eserler yazan yazarlar Anadolu insanının yaşantısını anlatmaya başlamışlardır.
 ( D  )  Cumhuriyet Döneminde, anlatmaya bağlı edebî metinlerde Millî Edebiyat zevk ve anlayışına bağlı kalınarak yazılan eserlerde tarihî konular işlenmiştir.

4. Aşağıdaki cümleyi uygun kelimelerle tamamlayınız.
 Cumhuriyet Döneminde, Millî Edebiyat zevk ve anlayışına bağlı kalınarak yazılan hikâyelerde Maupassant tarzı hikâyeye uygun eserler verilmeye devam edilmiştir.
5. Millî Edebiyat zevk ve anlayışını sürdüren anlatmaya bağlı edebî metinlerde neden tarihî olaylar ön plana çıkarılmıştır?
Çünkü dönemin olayları tarihe yön verebilecek güçte ve büyüklükte olaylardır. Roman ve hikaye de bu büyük olaylardan etkilenmiştir.

6. Millî Edebiyat zevk ve anlayışını sürdüren anlatmaya bağlı edebî metinler yazan sanatçıların eserlerine hâkim olan zihniyet hakkında bilgi veriniz.





Artikel Terkait

Yorumunuz onaylandıktan sonra görülecektir..Bir hesabınız yoksa "adı/url veya anonim"i seçerek kolayca yorum yapabilirsiniz.Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek "beni bilgilendir" kutucuğuna işaretleyebilirsiniz.


EmoticonEmoticon