31 Oca 2016

TANPINAR DENEME YARIŞMASI BAŞLADI

Reklamlar

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar edebiyat yarışması başladı.
Deneme dalında ve “Yavaş Yavaş Aydınlanan” konu başlığı altında düzenlenen bu yıl yarışmanın tanıtım toplantısında konuşan Başkan Dündar; “15 yıl önce başlattığımız ve Türk edebiyat dünyasına bir çok yeni şair, yazar ve eserler kazandıran Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat yarışmamız, artık belediyemizin değil, ülkemizin, hatta dünyadaki tüm edebiyatseverlerin yarışması oldu” dedi.


Türkiye’nin en uzun soluklu edebiyat yarışmalarından biri olan Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması, bu yıl ‘Deneme’ dalında gerçekleştiriliyor. ‘Yavaş Yavaş Aydınlanan’ konu başlığıyla gerçekleştirilen yarışmanın tanıtım toplantısında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar; “Bugüne kadar 7 farklı dalda düzenlediğimiz yarışmamızı 3’üncü kez ‘Deneme’ dalında gerçekleştiriyoruz. Hayattayken değeri pek de anlaşılamayan, ancak son 15-20 yıl içinde hakkında  yüzlerce yazı ile 40'a yakın kitap yazılan Tanpınar, yıllar içinde "Yavaş yavaş aydınlanmaya" başladı. Biz de bu nedenle yarışmamızın konusunu “Yavaş Yavaş Aydınlanan”  olarak belirledik. Bu yıl da edebiyatçılarımızın kaleminden farklı yaklaşımlar ile ‘Yavaş Yavaş Aydınlanan’ı okuyacağız” dedi.
Yarışmaya olan ilginin her yıl arttığını, Osmangazi’nin, Bursa’nın bir değeri olmaktan çıkıp bir dünya değeri haline geldiğini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar; “Erzurum’dan Kars’a, Amerika’dan Japonya’ya kadar hem ülkemizin her köşesinde hem de dünyanın farklı kıtalarında Ahmet Hamdi Tanpınar bayrağını evrenselleştirmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Bu güne kadar yüzlerce yeni yazarın ve şairin yetişmesine katkı sağladık. Yeni yazarları cesaretlendirdik. Yarışmaların sonunda jürilerimizin belirlediği eserleri kitap haline getirerek edebiyat dünyamıza armağan ettik. Bu yılki yarışmamızın son başvuru tarihi 22 Nisan 2016. Jürimizin değerlendirmesi sonucunda 28 Mayıs 2016 tarihlerinde sonuçları açıklayacağız ve daha sonra düzenleyeceğimiz bir ödül töreni ile dereceye giren edebiyatçılarımız ile bir araya geleceğiz. Yarışmaya katılmak isteyenler, katılım koşulları ve diğer bilgileri belediyemizin internet sayfasından, sosyal medya hesaplarından öğrenebilirler. Ben yarışmaya katılacak olanlara şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.
Başkan Dündar, yarışmanın 15’inci yılına özel, bu güne kadar yayınlanmış eserlerin tamamının yeniden bastırılarak bir arada toplanacağını, ayrıca Mayıs ayında da, Ahmet Hamdi Tanpınar sempozyumu düzenleyeceklerini belirtti. Dündar, bu yılki yarışma sonunda dereceye giren yarışmacılardan birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin 500, üçüncüye 5 bin, mansiyon olarak ise 2 bin 500 lira para ödülü verileceğini söyledi. 
Prof. Dr. Abdullah Uçman’ın başkanlık ettiği jüri üyeleri arasında, 2008 yılında Deneme dalında düzenlenen yarışmada "Bursa'nın Cümle Kapısı" isimli eseriyle birinci olan Arzu Çağlar, Prof. Dr. Handan İnci, Dr. Alim Kahraman, Prof. Dr. Mehmet Tekin  ve Metin Önal Mengüşoğlu ye alıyor. Bu yılki yarışmanın jüri başkanlığını yapan Prof. Dr. Abdullah Uçman, yaptığı konuşmada, yarışmanın iki yönüyle çok büyük önem arz ettiğini söyledi. Uçman, “Bu yarışma, ile hem edebiyat dünyamıza yeni yazar ve şairler, yeni yeni eserler kazandırıyor, hem de, hayattayken takdir edilmemiş olan Ahmet Hamdi Tanpınar’ın daha geniş çevrelerde tanınıp takdir edilmesine vesile olduğu kanaatindeyiz. Son 2 yıl içerisinde Tanpınar’la ilgili tam 12 kitap yayınlandığını görüyoruz. Bu da bize yarışmanın bu yönüyle de ne kadar büyük bir önem taşıdığını gösteriyor. Bunun yanında, Türkiye’nin edebiyat dalında en uzun süre devam eden yarışmalarından birisi olması bakımından da, ayrıca takdir edilmesi gereken bir yarışma. Ben, bu güne kadar yarışmaya verdiği desteklerinden dolayı da Osmangazi Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.
Jüride yer alan diğer isimlerde, yaptıkları konuşmalarda, Türk edebiyat dünyasının en uzun soluklu yarışmalarından biri olan Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışmasına verdiği desteklerden dolayı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür ettiler.
Osmangazi Belediyesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü 

Artikel Terkait

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4) Yorumunuza emoji eklemek için "Emoticon" butonuna tıklayın.
5)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.


EmoticonEmoticon