10.SINIF COĞRAFYA DERS KİTABI CEVAPLARI EKOYAY,97.SAYFA

2015 2016 10.SINIF COĞRAFYA DERS KİTABI CEVAPLARI EKOYAY 
 SAYFA 97
Kalkolitik Çağ’da insanlar hangi ekonomik faaliyetlerle geçimlerini kazanıyorlardı? Araştırınız.
Kalkolitik Çağ (Maden Çağı):
Bu çağdaki hızlı nüfus artışı köylerin büyüyüp birleşerek şehirlerin kurulmasını sağlamıştır. Yani ilk şehir yerleşmelerinin ortaya çıkması bu dönemde olmuştur.

Tekerleğin bulunduğu , madenlerin çıkartılmaya ve işlenmeye başlandığı dönemdir.

Bakır , altın , tunç, demir gibi madenlerin işletilmesi ile silah ve birçok sanayi kolunun temeli atılmıştır.

İnsanlar taş devrinin sonunda ateşi kullanarak madenleri eritmeyi başarmaları ile maden çağı başladı. Bu dönemde tarım yerleşmeleri daha çok büyüdü. Kuru tarımın yerini sulu tarım aldı , beslenen hayvan sayısı arttı.Köyler surlarla çevrildi, büyüyerek şehirlere dönüştü. Devletler kuruldu. Devletlerarası ticari ilişkiler başladı. Madenlerin işlenmesi ile yapılan güçlü silahlar imparatorlukların kurulmasına yol açtı. Çeşitlenen ihtiyaçlar ile yeni değişik meslek, sanat dalları gelişti. Devletlerarası siyasi ve ticari ilişkiler gelişince toplumsal yapıda değişmeler meydana geldi ve değişik meslek grupları ( asker , din adamı , yönetici , çiftçi , tüccar , zanaatkâr ) ortaya çıktı.
kaynak: www.bolcevap.com DİĞER SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ



   


Hiç yorum yok


Yorumunuz için şimdiden teşekkürler...Blogger'da bir hesabınız yoksa ''Anonim'' veya ''Adı/Url'' bölümünü seçerek kolayca görüşlerinizi belirtebilirsiniz...

Blogger tarafından desteklenmektedir.