6 Kas 2015

Tanzimat edebiyatı boşluk doldurma soruları ve cevapları-4

Reklamlar


 TANZİMAT EDEBİYATI BOŞLUK DOLDURMA SORULARI VE CEVAPLARI-4

DİĞERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ 1 -2  -3

1.Tanzimat edebiyatı .............. edebiyatına tepki niteliğindedir.

2.Tanzimat edebiyatında ilk kez şiire uygun ................... konulmuştur.

3. İkinci dönem Tanzimat edebiyatı sanatçıları ...................... , ................... , .................. ,ve ............. dir.

4. İkinci dönem Tanzimat edebiyatında ''.................................. '' anlayışı benimsenmiştir..

5.Tanzimat edebiyatında tiyatro eserleri oynamak için değil , .................... için yazılmıştır.

6.Tanzimat edebiyatındaki ilk çeviri romanımız , ............................tarafından Fenelon ' dan yaptığı ''...........................''dır.

7.Tanzimat edebiyatında ................. tarafından yazılan ilk yeri roman .................................... adlı bir aşk romanıdır.

8.Türk Edebiyatımızda , edebi niteliği olan ilk roman Tanzimat edebiyatında Namık Kemal ' in yazdığı .................. dır.İlk tarihi roman ise yine Namık Kemal tarafından yazılan .................... dir.

9.Tanzimat edebiyatında .............................. tarafından yazılan '' Araba Sevdası'' adlı roman Türk edebiyatımızda Batılı anlamda yazılan ilk romandır.

10. ''........................... '' gazetesi Tanzimat edebiyatında , 1842 ' de başlayan tiyatro türünde eserleri yayımlamaya başlaması ile birlikte tiyatronun başlamasında ve gelişmesinde etkisi büyük olmuştur.

11.Tanzimat edebiyatında, Batılı anlamda yazılan, yazılı bir metne dayanan, oyuncuların bu metindeki rollerini ezberleyip olayı sahnede seyirci önünde canlandırabilecekleri nitelikteki ilk tiyatro eseri 1959'da .............. 'nin yazdığı ''..............................'' adlı eser kabul edilir.

12.Tazminat edebiyatında sahnelenen ilk tiyatro ............... tarafından yazılan ............................ adlı eserdir.

13.Tanzimat Dönemi tiyatro yazarlarından ............................ bu dönemde en çok tiyatro eseri veren sanatçılardandır.

14.Tanzimat edebiyatındaki tiyatro eserleri ............. , ........... ve ............ olmak üzere üç grupta incelenir.

15.Tanzimat edebiyatında ki tiyatro eserlerinde yoğun bir biçimde ............... , ................ , ....................gibi Batı sanatçıların etkisi görülür.

16.Tanzimat edebiyatında , Sinasi ' nin Agah Efendi ile çıkardığı gazetede yayımlanan ''...................................'' adlı eser Türk edebiyatında ki ilk makale olarak kabul edilir.

17.Tanzimat edebiyatında ilk eleştiri örneği olarak Tasvir-i efkar ile Ceride-i Havadis ''.........................'' üzerine yapılan yazışmalar gösterilebilir.

18.Tanzimat edebiyatında Akif Paşa tarafından yazılmış ''...................'' adlı eser Türk edebiyatın da ilk anı örneğidir.

19.Tanzimat edebiyatında yazılan Seydi Ali Reis ' in ''.............................'' ve Evliya Çelebi ' nin ''.......................'' adlı eseri gezi yazısı türünün ilk örnekleridir.

20.Namık Kemal ' in ''...............................'' ve Abdülhak Hamit Tarhan' ın ''.......................'' adlı eserleri Tanzimat edebiyatının önemli mektup örnekleridir.



Artikel Terkait

Yorumları Göster
Yorumları Gizle

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4) Yorumunuza emoji eklemek için "Emoticon" butonuna tıklayın.
5)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.


EmoticonEmoticon

Edebiyat yazılılarında başarınızı artırın, kanalımıza abone olun!