20 Ağu 2015

TÜRK EDEBİYATI dergisinin genel yayın yönetmeni değişti...

Reklamlar

TÜRK EDEBİYATI dergisinin genel yayın yönetmeni değişti...
www.edebiyatfatihi.net
Edebiyatımızın uzun soluklu nitelikli edebiyat dergilerinden "Türk Edebiyatı" ,  500’üncü sayısının ardından derginin Genel Yayın Yönetmeni Beşir Ayvazoğlu , görevini Bahtiyar Aslan’a devretti.

Yayın hayatının başlarında maddi imkansızlıklardan dolayı 2 yıl yayınına ara verilen dergi 43. yıldır Türk kültür ve edebiyatının hizmetinde... 
BAHTİYAR ASLAN SON DÖNEMİN PARLAYAN EDEBİYATÇILARINDAN 



Derginin Beşir Ayvazoğlu'dan sonraki genel yayın yönetmeni Bahtiyar Aslan kimdir ?
BAHTİYAR ASLAN KİMDİR ?
15.04.1971 tarihinde Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesine bağlı Ortaören köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu Elbistan’da, Liseyi Kahramanmaraş’ta tamamladı. (1988). Fırat Üniversitesi Fen - Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi (1994). Aynı yıl Muğla Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünce yürütülen Yüksek Lisans Programı çerçevesinde Yeni Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalında, “Sezai Karakoç’un Şiirlerinde Kadın ve Aşk Olgusu” adlı teziyle mezun oldu (1998). Doktora Eğitimini yapmak üzere YÖK Kanununun 35. Maddesiyle, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne görevlendirildi (2002). “Cumhuriyet Dönemi Roman Kahramanlarında Kültürel Bocalama” başlıklı teziyle Doktorasını tamamladı (2008). Bir süre Muğla Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde görev yaptı (2009-2010). Daha sonra Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalıştı (2010-2012). Halen İstanbul Kültür Üniversitesi fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde öğretim üyesidir. Türk Edebiyatı, Yedi İklim, Türk Dili, Dil ve Edebiyat, Bizim Külliye, Dergâh, Yom Sanat, Nilüfer, Mühür ve Yeni Türk Edebiyatı Araştırmaları gibi dergilerde makale, şiir, öykü, röportaj ve denemeleri yayınlandı. Bahtiyar Aslan’ın yayımlanmış Su adlı bir şiir kitabı, Günebakan adlı edebiyat araştırmaları kitabı ve Kentin Haberi Yok adlı hikâye kitabı bulunmaktadır.

Artikel Terkait

Yorumları Göster
Yorumları Gizle

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4) Yorumunuza emoji eklemek için "Emoticon" butonuna tıklayın.
5)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.


EmoticonEmoticon

Edebiyat yazılılarında başarınızı artırın, kanalımıza abone olun!