12 Nis 2015

Sakın Şaşırma Orhan Veli 101 yaşında...

Reklamlar

Sakın Şaşırma Orhan Veli 101 yaşında...

Çok genç yaşta (36) kaybetttiğimiz büyük şairimiz Orhan Veli'nin yarın doğum  yıldönümü...13 Nisan 1914'te doğan Orhan Veli Garip akımının öncüsü olarak edebiyatımızda çığır açmıştı.Geçen yıl doğumunun 100.yıl dönümünde Sakın Şaşırma Orhan Veli 100 yaşında kapsamında birçok etkinlik yapılmıştı...

ORHAN VELİ KANIK İLGİLİ BLOG YAZILARIMIZ İLGİNİZİ ÇEKECEKTİR


Tüm Orhan VELİ yazıları için TIKLAYINIZ



Şiir tutkunlarının İş Sanat’ta büyük bir ilgiyle takip ettiği dinleti serisi Orhan Veli şiirleri ile devam ediyor. Atilla Birkiye’ nin hazırladığı, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyarladığı Gün Olur Alır Başımı Giderim isimli dinleti, Orhan Veli şiirleriyle özdeşleşen 2012 yılında kaybettiğimiz usta oyuncu Müşfik Kenter anısına sahnelenecek. Garip akımının öncülerinden olan Orhan Veli, ölçüsüz, uyaksız, yalın bir dil kullanarak yazdığı şiirleri ile yediden yetmişe herkesin gönlünde taht kurmuş bir şair… Konu bakımından daha çok sıradan insanın gündelik sorunlarını işleyen, sonraki eserlerinde halk şiiri ve halk türküsünün etkisinde kalan Orhan Veli, insan ve doğa sevgisini işleyen şiirler yazdı. Şiirle müziğin iç içe geçtiği dinletide Orhan Veli’nin dizelerini Metin Belgin okuyacak. Serdar Yalçın’ın şairin şiirlerinden bestelediği yedi eserini de Deniz Erdoğan Likos ve Zafer Erdaş seslendirecek. Orhan Veli’nin en sevilen şiirlerinden derlenen dinleti, 13 Nisan 2015 Pazartesi akşamı İş Sanat’ta.







Artikel Terkait

Yorumları Göster
Yorumları Gizle

1 yorum var

Hocam 2 sayfa hikaye yazım.Bu hikayedi sıfat,zamir ve tamlamaları bulup size göndersem kontrol eder misiniz ? Proje ödevim.Ederseniz nereden gönderebilirim size ?

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4) Yorumunuza emoji eklemek için "Emoticon" butonuna tıklayın.
5)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.


EmoticonEmoticon

Edebiyat yazılılarında başarınızı artırın, kanalımıza abone olun!