11.sınıf lider yayınları Türk Edebiyatı 125.sayfa cevapları (yepyeni)

reklamlar
SAYFA 125
1. MİLLÎ EDEBİYAT DÖNEMİNİN OLUŞUMU
Etkinlik: “Millî edebiyat” ile “milliyetçi edebiyat” kavramları arasındaki farkı araştırınız (Hazırlık Çalışması’ndaki 1. soru içindir.).
CEVABI İÇİN TIKLAYINIZ
Etkinlik: Millî Edebiyat Döneminin başladığı yıllarda Osmanlı İmparatorluğu’nun içinde bulunduğu siyasal ve sosyal ortam hakkında bilgi edininiz (Hazırlık Çalışması’ndaki 3. soru içindir.).

EN ÖZLÜ BİLGİLER İÇİN TIKLAYINIZ
Etkinlik: “Cumhuriyet” kavramının ne zaman ortaya çıktığını araştırınız (129. sayfadaki 5. soru içindir.).

CEVABI İÇİN TIKLAYINIZ
Etkinlik: Millî Edebiyat Döneminin fikir hareketlerini değerlendiren metinler bularak okuyunuz (130.sayfadaki 1. etkinlik içindir.).
Etkinlik: XIX. yüzyılın başlarında Osmanlı toplumunun düşünce hayatında ortaya çıkan Batıcılık,Osmanlıcılık, İslamcılık ve Türkçülük akımları hakkında bilgi edininiz. Bu akımlarla ilgili yazılar bularak sınıfa getiriniz (130. sayfadaki 2. etkinlik içindir.).

CEVABI TABLO ŞEKLİNDE...TIKLAYINIZHazırlık Çalışması1. “Millî edebiyat” ile “milliyetçi edebiyat” kavramları ile ilgili edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız. CEVABI YUKARIDA
2. Millî Edebiyat Döneminin başladığı yıllarda Osmanlı İmparatorluğu hangi siyasal ve sosyal sorunlarla iç içeydi? Söyleyiniz.CEVABI YUKARIDA
3. Osmanlı İmparatorluğu’nun içinde bulunduğu sosyal ve siyasal sorunlarla Millî Edebiyatın oluşumu arasında nasıl bir bağ söz konusudur? Açıklayınız.


1 yorum:

  1. el insaf cevapların üzerine reklamınızı yapıştırmışsınız zor okuyoruz kenara bir yere koyun yahu

    YanıtlaSil

Yorumunuz onaylandıktan sonra görülecektir..Bir hesabınız yoksa "adı/url veya anonim"i seçerek kolayca yorum yapabilirsiniz.Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek "beni bilgilendir" kutucuğuna işaretleyebilirsiniz.

Blogger tarafından desteklenmektedir.