Öğün Yayınları 10. Sınıf dil ve Anlatım Ders Kitabı Cevapları 
Sayfa 144
1. “Troya Onunde Atlar” ve “Ataturk Kurtuluş Savaşı’nda” adlı metinlerle “Ankara Savaşı” adlı metin arasında anlatım bakımından nasıl bir fark vardır? Acıklayınız.
1)”Troya Önünde Atlar” ve “Atatürk Kurtuluş Savaşı’nda” adlı metinlerde coşkulu, destansı ve kurmaca niteliği taşıyan bir anlatım özelliği vardır. Bu metinlerin amacı bilgi vermek değil, kahramanlık duygusunu en güçlü, en etkili ifadelerle sezdirmektir. “Ankara Savaşı” adlı metinde ise öğretici anlatım tercih edilmiş, nesnel ifadelere yer verilmiştir.

2. “Troya Onunde Atlar” ve “Ataturk Kurtuluş Savaşı’nda” adlı metinler mi yoksa “Ankara Savaşı” adlı metin mi daha etkileyicidir? Sizce bunun sebepleri nelerdir? Acıklayınız.
“Atatürk Kurtuluş Savaşı’nda” adlı metinde çünkü epik bir şekilde ifade edilmiştir.

5. ETKİNLİK
“Troya Onunde Atlar” ve “Ataturk Kurtuluş Savaşı’nda” adlı metinlerden yola cıkarak destansı anlatımla oluşturulmuş metinlerin ortak ozelliklerini belirleyiniz. Belirledi.iniz ozellikleri defterlerinize yazınız.

6. ETKİNLİK
Destansı anlatımda ele alınan konuların neler olabilece.ini sınıfta tartışınız. Ulaştı.ınız sonucları tahtaya yazınız.
Destansı anlatımda “savaş, göç, kahramanlık, yaradılış, sel, deprem vb.” gibi sosyal ve doğal olaylar konu olarak seçilebilir.
tüm cevaplar ilk kez sitemizde yayımlanacak
DİĞER SAYFALARIN BÜTÜN CEVAPLAR İÇİN TIKLAYINIZ 




cevaplar için sınıfınıza tıklayınız edebiyat fatihi

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

YORUMLARINIZI ,SORULARINIZI AŞAĞIDAKİ YORUM KUTUSUNDAN YAZABİLİRSİNİZ...

Yorumunuz için şimdiden teşekkürler...Blogger'da bir hesabınız yoksa ''Anonim'' veya ''Adı/Url'' bölümünü seçerek kolayca görüşlerinizi belirtebilirsiniz...