12 Ara 2014

9.sınıf edebiyat ekoyay yayınları cevapları sayfa 109

Reklamlar

SAYFA 109
2.  Bu bölümün hazırlık kısmında yaptığınız tartışma sonuçlarını dikkate alarak “Aşk Mektup­ları” adlı hikâyedeki olayın insana özgü gerçekliği ifade edip etmediğini açıklayınız.
cevaplar aşağıda...

3-“Aşk Mektupları” adlı metindeki olayın ve zamanın gerçek hayattaki gibi olmamasının sebe­bi nedir? Yazar iletiyi vermek için olay örgüsünü, kişileri, zaman ve mekânı nasıl kulIanmaktadır? Yazarın insana özgü gerçekliği olay örgüsü çerçevesinde nasıl somutlaştırdığını yorumlayınız
2.  Tip ve karakter terimleri hakkın da bir araştırma yapmıştınız. Araştırma sonuçlarını da dik­kate alarak Rasim ve Ahmet Bey’in tip mi yoksa karakter mi olduğunu belirtiniz.

2.  Etkinlik: “Aşk Mektupları” adlı metnin kişileri, zamanı, mekânı ile ilgili ayrıntıları tabIoya yazınız. Bu ayrıntıların öyküdeki işlevini sözlü olarak ifade ediniz.
5-Aşk Mektupları” adlı metindeki kişi, zaman ve mekân unsurlarının metnin genelinde na­sıl bütünleştirildiğini, bu unsurların bir arada kulIanılmasının metnin anIamını somutlaştırıp so­mutlaştırmadığını tartışınız. Tartışma sonunda yapı unsurlarının metin içerisindeki işIevini mad­deler halinde aşağıya yazınız.
6-“Aşk Mektupları” adlı metindeki olayın geçtiği zamanı belirleyiniz. Zaman unsurunun me­tindeki işlevi nedir? Bu zamanın yaşanan zamanla ne gibi bir farklılığı olduğunu sözlü olarak ifa­de ediniz.
       7-“Aşk Mektupları” adlı metninde kişi ve mekân ilişkisini belirleyiniz.



Artikel Terkait

Yorumları Göster
Yorumları Gizle

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4) Yorumunuza emoji eklemek için "Emoticon" butonuna tıklayın.
5)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.


EmoticonEmoticon

Edebiyat yazılılarında başarınızı artırın, kanalımıza abone olun!