20 Eyl 2014

12.SINIF EDEBİYAT MEVSİM YAYINLARI CEVAPLARI SAYFA 24'ün devamı (İLK KEZ)

Reklamlar

12.SINIF EDEBİYAT MEVSİM YAYINLARI CEVAPLARI
SAYFA 24'ün devamı : 
SAYFA 24 DEVAMI:
Anlama-Yorumlama

1.Bu ünite içinde yaptığınız metin incelemelerinden yararlanarak sosyal, siyasal ve fikrî gelişmelerin
Cumhuriyet Dönemi Edebiyatını nasıl etkilediğini yorumlayınız. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cumhuriyet Dönemi Edebiyatı dönemin şartlarıyla iç içedir. Milli mücadele sonrası yaşanan inkılapların sürati ve toplumda yaşanan değişiklikler bu dönem edebiyatına yansımıştır. Yönetim şeklinin değişmesi ve halkçı bakış açısının hakim olması edebiyatın da seyrini değiştirmiştir. Dolayısıyla toplumsal şartlar  www.edebiyatfatihi.net bu dönem edebiyatını şekillendirmiştir.
2.Cumhuriyet Dönemi edebî eserlerinde “Anadolu coğrafyası” ve “memleket insanı” nasıl ele alınmıştır? Okuduğunuz metinlerden hareketle anlatınız.

Anadolu coğrafyası edebi eserlerde yeni keşfedilmiş bir ilham kaynağı olarak ele alınmıştır. Yazarlar ve şairler doğa ile kendi ruh dünyaları ile paralellikler kurmuşlar, Anadolu’da kendilerini aramışlardır. Memleket insanı ise milli mücadele döneminin ardından yorgunluğun içinde fakat umutlu olarak tasvir edilmiş, www.edebiyatfatihi.net yeni oluşturulmaya çalışılan medeni çevrenin bir nevi kutsal sahipleri olarak görülmüştür.

3.Atatürk ilke ve inkılaplarının Cumhuriyet Döneminde kaleme alınan eserlerde nasıl ele alındığını
açıklayınız. Ulaşılan sonuçları tahtaya yazınız.

Atatürk ilke ve inkılapları Cumhuriyet döneminde eserlere tema olarak sıklıkla girmiştir. Edebiyat İstanbul çevresinden çıkıp Anadolu’ya yönelmiştir. Aydınların halkla tanışması ve aralarındaki etkileşim birçok romanda işlenmiştir. Atatürk inkılaplarının toplumda yarattığı değişimlere eserlerde bolca rastlanmaktadır.

4.Ben şiirinde bireysellik, Su şiirinde toplumsallık dile getirilmektedir. Buna göre Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatını ele aldığı konular bakımından yorumlayınız.
 www.edebiyatfatihi.net
Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı hem bireysel konuları hem toplumsal konuları işlemiştir. Milli kültür unsurları, işçi ve köylü sorunları gibi toplumsal konuların yanında aydın bunalımları, aşk, günlük yaşam gibi konular da işlenmiştir.






Artikel Terkait

1 yorum var

Çok teşekkürler

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4) Yorumunuza emoji eklemek için "Emoticon" butonuna tıklayın.
5)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.


EmoticonEmoticon