23 Eyl 2014

10. sınıf öğün yayınları dil ve anlatım kitabı cevapları Sayfa 25 DEVAMI...

Reklamlar

10. sınıf öğün yayınları dil ve anlatım kitabı cevapları 

Sayfa 25 DEVAMI...

3. ETKİNLİK
• Yaptığınız araştırmadan hareketle aşağıdaki tanımların ve özelliklerin “panel, forum, sempozyum, açık oturum ve münazara” türlerinden hangilerine ait olduğunu belirleyerek noktalı yerlere yazınız.


a. Toplumu ilgilendiren bir konunun dinleyiciler önünde, sohbet havası içinde, uzmanları tarafından tartışıldığı konuşmalardır. Bu tartışma türünde amaç bir konuda karara varmaktan ziyade sorunu çeşitli yönleriyle aydınlatmak; farklı görüşleri, farklı anlayışları ortaya koymaktır. Bir başkan bulunur. Konuşmacı sayısı üç ile altı arasında değişebilir. Konuşmacılar, uzmanı oldukları konunun ayrı birer yönünü ele alırlar.
                     
   PANEL


b. Konusunda uzman kişilerin bir masa çevresinde toplanarak yaptıkları tartışmalardır. Tartışılacak konu, toplumun tümünü ya da bir bölümünü ilgilendirmelidir. Bu tartışma bir salonda izleyici önünde ya da televizyon ve radyoda dinleyici önünde yapılmaktadır. Bir "başkan" tarafından yönetilir. Konunun ortaya atılması, giriş konuşmasının yapılması, soruların düzenli olarak sorulması vb.durumlar başkanın yönetiminde gerçekleştirilir.

AÇIK OTURUM

 
c. Bir başkanın yönetiminde, toplumu ilgilendiren bir konuda, farklı gruplardan oluşan dinleyicilerin söz alarak konuşma kuralları içerisinde yaptıkları tartışmalardır.

                       
FORUM

Artikel Terkait

2 yorum

Iyımişşşşş😊

sayfa 26,27 nerde??????

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4) Yorumunuza emoji eklemek için "Emoticon" butonuna tıklayın.
5)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.


EmoticonEmoticon