11 May 2014

LİSELERE GİRİŞTE 25+1 MODELİ GELİYOR...TIKLAYIN,ÖĞRENİN...

Reklamlar

MEB LİSELERE GİRİŞ SİSTEMİNİ YİNE DEĞİŞTİRİYOR!

MEB, öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş, TEOG, haberler

Milli Eğitim Bakanlığı sık sık değişen sınav sisteminde bir değişikliğe daha gidiyor. İki alternatifli sistemde bir tercihi öğrenci diğer tercihi MEB yapacak.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılan merkezi sınavların sonuçları ile liselere giriş tercih taslağı üzerinde çalışan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 25+1 modeli üzerinde yoğunlaştı. Yeni sisteme göre herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenci  imam hatip, teknik ve çok programlı 3 liseden birine gidecek.

MEB YOĞUN ÇALIŞIYOR
MEB, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına giren 1 milyon 271 bin 273 öğrenci için yeni bir tercih sistemi geliştirdi. 25+1 tercih modeli olarak adlandırılan sisteme göre adaylar, gitmek istediği 25 okul arasında tercih yapacak.
25+1 modelinde Anadolu, Fen ve özel okullardan herhangi birini tercih eden adaylar 26’ncı tercihini ise boş bırakacak. Böylece 26’ncı seçeneğe herhangi bir okul adı yazılmayacak. Bu durumda MEB, herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciyi uygun gördüğü yere yerleştiriecek.
En kötü ihtimal açık lise
Öğ­ren­ci­nin pua­nı her­han­gi bir oku­la yet­me­di­ği za­man dev­re­ye al­ter­na­tif mes­lek, imam ha­tip, ti­ca­ret, sağ­lık ve çok prog­ram­lı li­se­ler gi­re­cek.  Eğer öğ­ren­ci bu li­se­ler­den bi­ri­ni is­te­mez ve git­mez­se zo­run­lu eği­tim kap­sa­mın­da ba­kan­lık öğ­ren­ci­yi açık li­se­ye yer­leş­ti­re­cek.
YERLEŞEMEYENİ MEB GÖNDERECEK
Milli Eğitim Bakanlığı, üzerinde çalıştığı yeni sistemde herhangi bir yere yerleşemeyen öğrenci için sınavsız girilebilen okullardan 3 ayrı seçenek sunacak. Bu okullar puansız alım yapan teknik, çok programlı ve imam hatip liseleri olacak. Öğrenciler bu 3 seçenekten kendisine en uygun olanını tercih ederek eğitim hayatına başlayacak.

Artikel Terkait

Yorumları Göster
Yorumları Gizle

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4) Yorumunuza emoji eklemek için "Emoticon" butonuna tıklayın.
5)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.


EmoticonEmoticon

Edebiyat yazılılarında başarınızı artırın, kanalımıza abone olun!