23 Eki 2013

İşte Her Okulda Bulunan 15 Öğretmen Tipi

Reklamlar

İşte Her Okulda Bulunan 15 Öğretmen Tipi. Siz Hangisisiniz ?
Öğretmenlik tabii ki kutsal bir meslek. Pek çok zorlukları, mücadele etmeleri gereken çok şey var.

Hepimiz öğrenci olduk ve belli başlı öğretmen tiplerinden haberdarız. Öyle ki, bunlar neredeyse hiç değişmeyen, babalarımızın zamanında bile var olan tipler. Büyük ihtimalle de değişecek gibi durmuyorlar. İşte onlardan bazıları:

1. DERSİ BİR TÜRLÜ BIRAKMAYAN ÖĞRETMEN
40 dakikanın yetmediği öğretmendir. Hatta, 80 dakikalık blok dersler bile yetmez bu öğretmene. Teneffüs diye bir şey lügatından yoktur. Teneffüse çıksa bile dışarıda öğrencilerine bir şeyler anlatmaya devam eder.

2. ÖĞRENCİYE "KAÇ DAKKA VAR?" DİYE SORAN ÖĞRETMEN
Normalde dersten sıkılan öğrencilerin sorması gereken soruyu soran öğretmendir. Ancak, kesinlikle dersten falan sıkıldığı için sormaz. O an belki dalmıştır, öğrencilik yıllarına dönüp boş bulunmuştur. Yoksa, asla sormaz.
3. HABABAM SINIFI'NDAKİ AHMET TARZI ÖĞRETMEN

İdealist öğretmen tipidir. Öğrenciye bir şeyler katabilmek için cansiperane çalışır, didinir. Zaman içinde Pokemon gibi evrimleşerek bir gelişmiş hali olan "Mahmut Hoca Tarzı Öğretmen"e dönüşür.

4. KİMSEYİ SINIFTA BIRAKMAYAN ÖĞRETMEN

Öğrencilerin çok sevdiği başka bir tip hocadır. Bunlar öğrencilerle arkadaş gibi hareket etmeyebilir. Ancak, yine de kimseye 0 vermezler. En sevdikleri aktivite sınav notlarını sözlülerle 45'e tamamlamaktır. Bir nevi oyun. Kaç versem 45 gelir, tarzında

5. MEVZUDAN PEK HABERİ OLMAYAN ÖĞRETMEN

Dalgın olur bu öğretmenler genelde. Bir şeyler anlatmak isterler ancak, nedense bunu başarmakta zorluk çekerler. Ancak, telaşa mahal yoktur. Kitap denen bir şey var sonuçta. Kitabı açarlar, yüksek sesle okurlar, öğrenciler de yazar.

6. "GÜNDELİK HAYATIMDA ÇOK COOL'UM" TARZI ÖĞRETMEN

Kimisi uzun saçlı olur. Kimisi okula motorsikletle gelir. Kimisinin takımlarında diğer hocalarda görülmeyecek aksesuarlar bulunur. Cool hocalar okulların gözbebekleridirler. Geneli öğrencilerin "kafa" diye tabir ettiği tiplerden olur.

7. "BENDEN KİMSE 100 ALAMAZ!" TARZI ÖĞRETMEN

Branş ne olursa olsun her yerde bulunan hoca türüdür. 100 vermeyi bir gurur meselesi haline getirmiştir. kağıt 100'lük de olsa vermez. Kimsenin sorularını kusursuz cevaplayabileceğine inanmaz. Eğer alanı fizikse ve Einstein sınavına girse ona bile 100 vermez. Takıntılıdır.

8. EMEKLİLİĞİ GELMİŞ, ANCAK BUNDAN HABERİ OLMAYAN ÖĞRETMEN

Kendini genç hisseden, tecrübe abidesi öğretmenlerdir. Emeklilik diye bir şey planları dahilinde yoktur. onalrca senedir aynı şeyleri anlatmaktan sıkılmamışlardır. Bir onlarca sene daha anlatsalar sıkılacakmış gibi durmazlar. Hayatı biraz araştırılsa dedenizi, belki de onun da dedesini mezun etmeiş olduğunu görürsünüz. Ölümsüz olduklarına, İskoçyalı filminin bu öğretmenlerin hayatından esinlenilerek çekildiğine inananlar çoktur.

9. DAYAKÇI ÖĞRETMEN

Sevilmeyen öğretmen tipidir. Üzerlerinde fazla durmaya gerek yoktur bunların.

10. ÖDEV VERİP KONTROL ETMEYEN ÖĞRETMEN

Bu da sevilen tipte öğretmenlerdendir. Yüzlerce sayfa ödev verirler, öğrenci bir umutla yapar, ancak kontrol etmeyi pek dert etmezler. İnek öğrenciler tarafından genelde sevilmezler. "Hocam, ödev vardı." tarzı uyarılara maruz kalırlar devamlı.

11. 44'TEN BIRAKIP 84'TEN 4 VEREN ÖĞRETMEN

Sadist öğretmen tipidir. Kimilerini kızdırır kimilerini şaşırtır. "Ne aldıysan o." dur felsefeleri. Tamam, not yükseltme gibi bir zorunlulukları yoktur da... 44'ten de bırakılmaz be.

12. ÖĞRENCİLERİYLE ARKADAŞ ÖĞRETMEN

Öğrencinin en sevdiği tipteki hocalardandır. Çocuklarla resmen kanka olur. Ancak, bir kısmı nerede duracağını bilmez. Tehlikeli bir yola girmiş öğretmendir. İleriki zamanlarda öğrencinin oyuncağı haline dönebilir.

13. KOPYA ÇEKTİRMEYEN ÖĞRETMEN

Külyutmaz tarzı hocadır. Kopyaya tahammülü yoktur. Filmdeki karakter kadar abartmasa da ondan kalır yanı yoktur. Kağıdı aynen alıp imzalarlar ya da işaretlerler. Kimisinin siniri sınav kağıtlarına bakarken geçer. Önemsemez kopyayı. Kimininse affı yoktur asla.

14. ÖLÜ MÜ HASTA MI NET ANLAŞILAMAYAN ÖĞRETMEN

Öğrencileri belki de dayakçı hocalardan daha çok korkutan öğretmen tipidir. Sınıfa gelir, oturur. Bir süre sessiz sakin bekler. Sonra, aniden konuşmaya başlar. Öğrenciler irkilir. Sonra, yeniden susar ve öylece bakmaya devam eder. Bir de hava yağmurlu ve şimşek çakıyorsa sınıfta 40 dakikalık bir gerilim filmi başlamış olur.

15. ESPRİ YAPMAYA ÇABALAYIP BOŞUNA KENDİNİ YORAN ÖĞRETMEN

Kendisine karşı ayıp edilen hocadır. Ödevini evde unutan öğrenciye, "Kendini de unutsaydın." derler. Gayet, komik. Gülünmesi lazım. Hadi, içinden gülmek gelmiyor. Bari, nezaket icabı gülümse. Onlar bizim canlarımızdır. Yaptıkları şakalara gülmek boyun borcudur. 

Öğretmen tiplerimizin bazıları bunlar. Dediğimiz gibi, anlatılana göre uzun süredir çok bir değişim yok. Olmasın da zaten. Biz öğretmenlerimizi oldukları halleriyle seviyoruz.

mebpersoneli.com.tr

Artikel Terkait

Yorumları Göster
Yorumları Gizle

1 yorum var

sizi ilgiyle takip ediyorum :)

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4) Yorumunuza emoji eklemek için "Emoticon" butonuna tıklayın.
5)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.


EmoticonEmoticon

Edebiyat yazılılarında başarınızı artırın, kanalımıza abone olun!