Edebiyat Fatihi'ni Takip Edin >>>

İSTANBUL'DA YAZARLAR OKULLARLA BULUŞUYOR

5 Ara 20110 yorum

Yazarlar Okullarla Buluşuyor
Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak ve bu alışkanlığın sürekliliğini sağlamak amacıyla yürütülen `Yazarlar Okullarda` projesinin ilk toplantısı ve kura çekimleri dün İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Muammer Yıldız ve 29 yazarın katılımıyla Arnavutköy Belediyesi Kültür Merkezi`nde gerçekleştirildi.


Proje kapsamında öğrenciler her ayın ilk iki haftası bir Türk ve dünya klasiği, sonraki haftalarda da çağdaş Türk edebiyatının seçkin örneklerini okuyacaklar. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje sayesinde öğrenciler, okudukları kitapların yazarlarıyla buluşup onlara kitapları hakkındaki görüş ve eleştirilerini doğrudan iletme imkânına sahip olacaklar. Öğrencilere eleştirel bir bakış açısı kazandırarak onları okuyan ve düşünen bireyler olarak hayata hazırlamayı hedefleyen proje ile Türkiye`de ilk defa bir il bünyesindeki bütün okullar ve birçok yazarla birlikte geniş çaplı bir okuma seferberliği başlatıyor.

Kura çekimi öncesi bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Muammer Yıldız okuma kültürünün toplum geneline yayılmasında yazar ve aydınlarımızın büyük sorumluluk taşıdığını ifade ederek, "Okumak başlı başına bir değerdir. Bütün değerlerin üretildiği bir değerdir. Dolayısıyla da biz buna sahip çıktığımız oranda yenidend kendimizi kurabilir, keşfedebilir ve ifade edebiliriz." Proje sayesinde bir yıl içinde 120 bin öğrenciyi 39 ilçede 78 yazarla buluşturacaklarını belirten Yıldız, "Türk edebiyatının en iyi örneklerini sınıflara kadar ulaştırıp öğrencilerin düşünen, düşündüğünü ifade eden ve olayları eleştirel bir bakış açısıyla yorumlayabilen bireyler olmasını hedefliyoruz. Her ilçenin 1`i çocuk edebiyatı yazarı olmak üzere 2 yazara ev sahipliği edecek olması, hem edebiyatımız hem edebiyatçılarımız hem de öğrencilerimiz için büyük bir şans. Bu proje bu haliyle Türkiye`de bir ilk." dedi. Törende ayrıca konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Taşdemir ise projenin ilerleyen yıllarda da devam edeceğini söyleyerek, ilçe-yazar eşleşmelerinin her eğitim-öğretim yılında değişeceğini ve bu sayede farklı ilçelerde öğrenim gören öğrencilerin daha çok yazarla tanışmasına olanak sağlanacağını belirtti.

Konuşmaların ardından projeye katılan yazarlar, kura çekimini yapmak için tek tek sahneye çağrıldı. Kura sonucundan çıkan ilçelerle eşleşen yazarlar, projenin yürütülmesi ile ilgili görüş ve düşüncelerini belirtmek için ilçelerin Milli Eğitim Müdürleri ile birebir görüştüler. Projenin okuma kültürüne büyük katkılarda bulunacağını ifade eden yazarlar, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün yürüttüğü bu proje sayesinde öğrencilere kitap ve edebiyat sevgisinin aşılanacağını belirttiler.

Kura çekimi sonucunda yazarların eşleştiği ilçeler şunlar oldu:
Adnan Özer - Beyoğlu
Ahmet Büke - Fatih
Ahmet Turan Alkan
- Üsküdar
Ahmet Ümit - Bakırköy
Ali Ayçil - Sancaktepe
Aslı Tohumcu - Kadıköy
Ayşe Kulin - Kağıthane
Ayşe Sarısayın - Esenyurt
Aytül Akal - Güngören
Ayla Çınaroğlu - Adalar
Baki Ayhan T. - Ümraniye
Behçet Çelik - Çekmeköy
Beşir Ayvazoğlu - Maltepe
Burhan Eren - Avcılar
Çiğdem Gündeş - Ataşehir
Faruk Duman - Silivri
Fatih Erdoğan - Sultangazi
H. Salih Zengin - Çatalca
Haydar Ergülen - Büyükçekmece
Gülten Dayıoğlu - Beşiktaş
İnci Aral - Sultanbeyli
Metin Celal - Sarıyer
M. Nedim Hazar - Bayrampaşa
Nilay Yılmaz - Tuzla
Nur İçözü - Bağcılar
Ömer Erdem - Şile
Selim İleri - Şişli
Seza Kutla Aksoy - Gaziosmanpaşa
Sevinç Çokum - Beylikdüzü




HABER KAYNAĞI: İSTANBUL MEM
Yazıyı paylaşmaz mısınız :

Yorum Gönder

Yorumunuz için şimdiden teşekkürler...Blogger'da bir hesabınız yoksa ''Anonim'' veya ''Adı/Url'' bölümünü seçerek kolayca görüşlerinizi belirtebilirsiniz...

 
Support : ana sayfa | ders videoları | belirli günler ve haftalar | 9.ve 10.sınıf cevapları | yıllık planlar
Copyright © 2010. edebiyatfatihi.net - AKTİF LİNK VERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ.
Template Created by Creating WebsiteEDEBİYAT FATİHİ
Altyapı Blogger