19 Eyl 2011

BU HABER ÖNEMLİ

Reklamlar

Okullar açılırken velilere uyarı: Geçen yıl ortaöğretimlilerin yüzde 10'u sınıfta kaldı. Başarısı en düşük olanlar 9. sınıflar.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) verilerine göre, yeni eğitim dönemine hazırlanan ortaöğretim kurumlarında 2010 yılında sınıf geçme başarı oranlarının en yüksek olduğu okul türü fen liseleri, en düşük okul türü ise genel liseler oldu. Sınıf geçme başarı oranı her üst sınıfta biraz daha yükselirken, 9. sınıflarda sınıfını geçen öğrencilerin oranının yüzde 60’larda kalması dikkat çekti. 2010 yılında yüzde 2.84’ü devamsızlıktan olmak üzere öğrencilerin yüzde 10.45’i sınıfta kaldı.

Devamsızlık faktörü
Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınıf geçme durumlarına ilişkin başarı istatistikleri, ortaöğretim kademesinde öğrenci okutan velilere uyarı niteliğinde. 2010’da ortaöğretimde öğrencilerin sınıf geçme başarı ortalaması yüzde 89.55 oldu. Yüzde 2.84’ü devamsızlıktan olmak üzere, öğrencilerin yüzde 10.45’i sınıfta kaldı.

10. sınıfta atağa kalkıyorlar
Ortaöğretimde başarı her üst sınıfta biraz daha yükseliyor. 9. sınıflarda sınıf geçme oranı yüzde 60.11’de kalırken, 10. sınıflarda bu oran birden yüzde 90.64’e yükseliyor. 11. sınıfların sınıf geçme başarı oranı yüzde 95.33’ü bulurken, 12. sınıfların sınıf geçme oranları ise yüzde 96.54’e ulaşıyor. Ortaöğretimin ilk sınıfı olan 9. sınıf, bu sınıftaki çocukların ergenlik döneminde olmaları, yeni bir kademeye alışma zorluğu
ve diğer sınıflara göre daha fazla bilgi yüküyle karşılaşmaları gibi nedenlerle ortaöğretimin en ağır sınıfı sayılıyor. Bu nedenle 9. sınıflarda okuyan öğrencilerin velilerinin, çocuklarına daha özenli yaklaşması gerekiyor.

Genel liseler için de uyarı Çocuğunun başarısı konusunda özellikle dikkatli olması gereken diğer veli grubunu ise çocukları genel liselere gidenler oluşturuyor. Genel liselerde öğrencilerin sınıf geçme oranı yüzde 86
ile Türkiye ortalamasının gerisinde. Güzel sanatlar ve spor liselerinde bu oran yüzde 93.1’e ulaşırken, Anadolu liselerinde yüzde 99.20, sosyal bilimler liselerinde ise yüzde 99.58. Sınıf geçme oranlarında en başarılı okul türleri fen liseleri. 2010 yılı verilerine göre bu oran yüzde 99.93’e ulaşıyor.

Artikel Terkait

YORUM YAPARAK SORU SORABİLİR veya KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorum biz onayladıktan sonra görülecektir.
2) Yazım kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun kişiliğinizi yansıttığını unutmayınız.
4) Yorumunuza emoji eklemek için "Emoticon" butonuna tıklayın.
5)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek beni bilgilendir kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.


EmoticonEmoticon